Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Σήμερα η πρώτη φορο-λοταρία με 1.000 τυχερούς

07s10apodeikseis10
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φορο-λοταρία, με 1.000 τυχερούς να κερδίζουν 1.000 ευρώ ο καθένας. Κάθε φορολογούμενος θα μπορεί να ενημερωθεί για τους λαχνούς που κατέχει μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και συγκεκριμένα στο aade.gr, ενώ για το εάν έχει κερδίσει ή όχι θα του αποσταλεί email.

Σύμφωνα με στέλεχος της ΑΑΔΕ, τις τελευταίες ημέρες αντλούνται τα στοιχεία των συναλλαγών που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες. Τα στοιχεία δίνονται από τις τράπεζες κωδικοποιημένα ανά ΑΦΜ των πελατών τους και αφορούν τις συναλλαγές με κάρτα για την περίοδο από την 1η έως και την 31η Οκτωβρίου. Επίσης, αφορούν και τις συναλλαγές με e-banking ή μέσω μεταφοράς χρημάτων από τα γκισέ των τραπεζών, υπό την προϋπόθεση ότι οι επιχειρήσεις έχουν δηλώσει στο υπουργείο Οικονομικών επαγγελματικό λογαριασμό.
Το ίδιο στέλεχος αναφέρει ότι στην επόμενη κλήρωση θα προστεθούν όλες οι συναλλαγές που έχουν κάνει οι φορολογούμενοι από την αρχή του έτους και προκύπτουν από τον επαγγελματικό λογαριασμό που θα δοθεί στο υπουργείο Οικονομικών.
Ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει καταληκτική προθεσμία δήλωσης του επαγγελματικού λογαριασμού, πολλοί φορολογούμενοι θα χάσουν τους λαχνούς 11 μηνών, καθώς οι υπόχρεες επιχειρήσεις μπορούν να τακτοποιήσουν την υποχρέωσή τους αυτή το 2018. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις 20.000 επιχειρήσεις έχουν δηλώσει στην ΑΑΔΕ τον επαγγελματικό τους λογαριασμό, ενώ τα στοιχεία των συναλλαγών από την 1η έως και την 31η Οκτωβρίου έχουν ήδη ληφθεί από τις υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης.
Πρόβλημα θα δημιουργηθεί και με το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου στην περίπτωση που οι υπόχρεες επιχειρήσεις δεν δηλώσουν τον επαγγελματικό λογαριασμό μέχρι την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων. Σε αυτή την περίπτωση οι συναλλαγές τους μέσω e-banking ή μέσω μεταφοράς χρημάτων από τα γκισέ των τραπεζών δεν θα προσμετρηθούν, με κίνδυνο να πληρώσουν επιπλέον φόρο.
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι για τη φορο-λοταρία
1. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα των κληρώσεων θα λαμβάνονται υπόψη οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται με τη χρήση καρτών ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής, τα στοιχεία των οποίων θα λαμβάνει κάθε μήνα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
2. Οι τυχεροί θα επιβραβεύονται με χρηματικά ή σε είδος έπαθλα. Το ποσό που μπορεί να κερδίζει κάθε φορολογούμενος στη μηνιαία κλήρωση δεν θα ξεπερνάει τα 1.000 ευρώ.
3. Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών ως εξής:
• Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε ένα 1 ευρώ.
• Για τα επόμενα 400 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 2 ευρώ.
• Για τα επόμενα 500 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 3 ευρώ.
• Για το υπερβάλλον ποσό, δηλαδή συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ. Δηλαδή για συναλλαγές 1.500 ευρώ, ο φορολογούμενος θα λάβει 591 λαχνούς.
4. Οι φορολογούμενοι θα ενημερώνονται πριν από την κλήρωση για τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει μέσω της διαθέσιμης εφαρμογής για πιστοποιημένους χρήστες στον δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ www.aade.gr. Και στην περίπτωση που κερδίζουν θα ενημερώνονται με email.

http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου