Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Γιορτινή ατμόσφαιρα στο Επισκοπείο Κατερίνης με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου

Το βράδυ της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου,  μετά τον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης, μπροστά στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε εορταστική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και φωταγώγηση του φυσικού κέδρου που βρίσκεται στην αυλή του Επισκοπείου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων του Γραφείου Νεότητας, στελέχη του Κατηχητικού Έργου, μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, μαθητές των πλησιόχωρων σχολείων, 2ου Δημοτικού, 4ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου Κατερίνης καθώς και πλήθος κόσμου.
          Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Ορχήστρα πνευστών και κρουστών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Γιώργο Γκουτζαμάνη και επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους από τη Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Κατερίνης. Επίσης, απαγγέλθηκαν χριστουγεννιάτικα ποιήματα.
Στην εκδήλωση παρέστησαν και οι Αρχιερείς που συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις της μνήμης της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης.
Ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, κατά την έναρξη της εκδήλωσης ευχαρίστησε τους συγκεντρωθέντες για την παρουσία τους. Τέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους, τόσο για την εορτή της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης αλλά και για την επερχόμενη εορτή των Χριστουγέννων, τονίζοντας ότι το πραγματικό και διαρκές όφελος των εορτών για τους πιστούς δεν περιορίζεται σε τύπους αλλά αγγίζει στις καρδιές των ανθρώπων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου