Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Ξεχειλώνουν το κράτος, διογκώνουν τη διαπλοκή...


Mέσα σε τρεις μήνες η νέα κυβέρνηση επιβεβαίωσε απόλυτα τις κατηγορίες ότι στοχεύει στην παλινόρθωση του παρωχημένου κράτους της Δεξιάς και την ενίσχυση μιας μικρής ολιγαρχίας, με τρόπο απροκάλυπτο.

Η κυβέρνηση πρόσθεσε στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, ενώ το είχε αποκρύψει στη διαβούλευση, διάταξη για την απαλλαγή των ιδιοκτητών ΜΜΕ από την υποχρέωση υποβολής Πόθεν Έσχες αλλά και ονομαστικοποίησης των μετοχών. Την ώρα που ακόμη και ο τελευταίος εργαζόμενος δημοσιογράφος υποχρεούται να υποβάλλει Πόθεν Έσχες, θα απαλλάσσονται στος εξής οι μιντιάρχες και οι πανίσχυροι επιχειρηματίες που στηρίζουν μετά μανίας τη ΝΔ, ανοίγοντας το δρόμο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και υπερσυγκέντρωση, ανατρέποντας μια μεταρρυθμιστική πορεία 25 χρόνων ενάντια στη διαπλοκή, στην οποία μάλιστα είχε πρωταγωνιστήσει κυρίως η ΝΔ του Κώστα Καραμανλή με τις γνωστές ρήσεις περί "νταβατζήδων".

Την ίδια ώρα οι -ανακεφαλαιοποιημένες- τράπεζες «κουρεύουν» 310 εκατ. ευρώ από τα δάνεια της συνδρομητικής Forthnet προκειμένου να καταλήξει "καθαρή" στον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη και αφού η κυβέρνηση έχει ήδη φροντίσει να αποσύρει την ΕΡΤ από το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Αφού το συνδρομητικό κανάλι έχει αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα σχεδόν όλων των ομάδων, όποιος ελέγχει τη Nova ελέγχει επί της ουσίας και τη χρηματοροή προς τις ποδοσφαιρικές ομάδες, αλλά και το χρόνο καταβολής χρημάτων που σχετίζεται με την ταμειακή επάρκεια. Αυτός είναι και ο λόγος που το «deal» έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των βασικών ανταγωνιστών της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, αλλά και της αντιπολίτευσης, που θέτει θέτει ζήτημα παραβίασης των κανόνων ανταγωνισμού αλλά και ερωτήματα σχετικά με το κούρεμα των χρεών της εταιρείας,

Ο ίδιος επιχειρηματίας διαθέτει τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες, sites και το μονοπώλιο διανομής τύπου ενώ με φωτογραφική διάταξη καθαιρέθηκε η διοίκηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, μια εβδομάδα μετά τις εκλογές, που θα έπρεπε να ελέγξει όλη αυτή τη δραστηριότητα. Γνωστό είναι εξάλλου ότι ελέγχεται και από τη δικαιοσύνη για πολύ σοβαρές υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου.

Στο ίδιο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, που αποδεικνύεται «οδοστρωτήρας», όπως εξάλλου είχε προαναγγείλει προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση έχει φροντίσει να καταργήσει σωρεία εργασιακών δικαιωμάτων, να αχρηστεύσει όλη την περιβαλλοντική νομοθεσία προκειμένου ο Υπουργός να αποφασίζει μόνος του τις αδειοδοτήσεις, να επαναφέρει τα χρυσά bonus για τους κομματικά «Golden Boys» που διορίζει σε ΔΕΚΟ, να εκχωρήσει τις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού από τους Δήμους σε ιδιώτες, μέχρι και τον νεοδημοκράτη Δήμαρχος Γλυφάδας φροντίζει να ξεπλύνει, προκειμένου να μην καταπέσει από το αξίωμα εξαιτίας σωρείας πλαστών αποφάσεων που εντοπισε το ΣΕΕΔΔ.

Έχει ήδη προηγθεί το Νομοσχέδιο για το «επιτελικό κράτος» που καταργεί τις ελεγκτικές αρχές, εισάγει στο κράτος ένα στρατό μετακλητών, χωρίς προσόντα αλλά αυξημένες αποδοχές, με την ΕΥΠ να παρακολουθεί κάθε Υπουργείο και τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης απευθείας στο Μαξίμου, όπου καταλήγουν όλες οι εξουσίες.

Συνολικά, πρέπει να γυρίσουμε πολλές δεκαετίες πίσω τη χώρα για να βρούμε τέτοιο καθεστώς αδιαφάνειας, σπατάλης, αναξιοκρατίας, σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, κατάλυσης κάθε ελεγκτικού μηχανισμού για τον ανταγωνισμό, το περιβάλλον, τη δημόσια διοίκηση, εκχώρησης σε ιδιώτες υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και φυσικών πόρων. Τέτοιο κυνικό και εκρηκτικό μείγμα θεσμικής απορύθμισης και εξυπηρέτησης της ολιγαρχίας, που νομοθετείται μόλις σε τρεις μήνες δεν έχει επιβάλει ούτε το ΔΝΤ στις πιο σκληρές «θεραπείες» του στον τρίτο κόσμο. Μόνο δικτατορίες της Λατινικής Αμερικής έχουν προκαλέσει τέτοιο σοκ.

Κι όμως αν κάποιος ανοίξει την τηλεόραση, θα διαπιστώσει ότι όλα κυλούν ρόδινα στη χώρα. Ούτε που μεταδόθηκε η κατάχρηση 1 εκ. ευρώ δημόσιου χρήματος από τη ΝΔ για να πληρώσει χρέη της στις τράπεζες, μια αποκάλυψη που έγινε από την οργάνωση Vouli Watch. Ευτυχώς μάθαμε όμως ότι έχει ανεβεί η σεξουαλική διάθεση των Ελλήνων επειδή εξελέγη η ΝΔ στην κυβέρνηση. Ζούμε μια σουρεαλιστική εποχή... αν όχι σκοτεινή...

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου