Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Προς τη δημοτική αρχή Κατερίνης, 7. Προτείνουμε άμεση μείωση 30% των δημοτικών τελών ως αντιστάθμισμα για τις απώλειες από την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Με αφορμή την εφαρμογή του νέου αντικαπνιστικού νόμου, εκατοντάδες επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Δήμο της Κατερίνης βρίσκονται αντιμέτωπες με μία νέα, δύσκολη πραγματικότητα. Τα προβλήματα είναι πολλά, οι περιορισμοί ακόμη περισσότεροι και ο κίνδυνος για αρκετές από αυτές είναι απολύτως υπαρκτός.


Προεκλογικά ο συνδυασμός μας ήταν ο μόνος που παρουσίασε μία ολοκληρωμένη πρόταση για το θέμα του καπνίσματος, την απαγόρευσή του αλλά και τη στήριξη των επιχειρήσεων. Επαναφέρουμε σήμερα την πρόταση αυτή προς τη δημοτική αρχή, ως τη λύση που θα ανακουφίσει εκατοντάδες επαγγελματίες.

Για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος προτείνουμε στη δημοτική αρχή

1. Άμεση μείωση των δημοτικών τελών κατά 30%
Επειδή την πρώτη περίοδο εφαρμογής του νόμου θα υπάρχουν απώλειες μέχρι να συνηθίσουν οι πελάτες στα νέα δεδομένα, προτείνουμε τη μείωση κατά 30% των δημοτικών τελών για όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για να αντισταθμίσουν μέρος των απωλειών τους.

2. Αλλαγή των κανονισμών για τις κατασκευές εξωτερικών χώρων, για να προστατεύσουμε τους καπνιστές
Πάντα στα πλαίσια του νόμου, αλλαγή των κανονισμών για τις κατασκευές εξωτερικών χώρων. Θέλουμε να γίνουν λειτουργικοί και να προστατεύσουν 100% τους καπνιστές. Για αυτό ζητούμε να αυξηθεί το επιτρεπόμενο ύψος τους, από το 1,80 σήμερα, στα 2,50 μέτρα. Έτσι θα μπορούν και οι καπνιστές να καπνίζουν χωρίς πρόβλημα και τα καταστήματα να χρησιμοποιούν τον χώρο για τον οποίο πληρώνουν 12 μήνες τον χρόνο.

Στη διάθεσή σας, για να συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων και να δουλέψουμε για το κοινό καλό
Η δημοτική μας παράταξη ενδιαφέρεται για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων των δημοτών. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, για να ανεβάσουμε τα εισοδήματα των δημοτών και να αναβαθμίσουμε τις συνοικίες του Δήμου μας. Προσφερόμαστε να συνεργαστούμε με τη δημοτική αρχή για να δώσουμε λύσεις για τους επαγγελματίες του Δήμου μας, στηρίζοντάς τους όταν μας έχουν ανάγκη, ΣΗΜΕΡΑ που αλλάζουν τα δεδομένα της δουλειάς τους.

Οι δημότες απαιτούν λύσεις στα προβλήματά τους. Είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε σε αυτές.

Θανάσης Γ. Λιακόπουλος
Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου