Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Προς τη δημοτική αρχή Κατερίνης, Οι δημότες έχουν ανάγκη ΤΩΡΑ τρεις επείγουσες κινήσεις για τον Τουρισμό μας. Σύνορα, Τουριστική Προβολή, Μειώσεις δημοτικών τελών


 

Ο δημοτικός μας συνδυασμός ήδη από τις 14 Μαϊου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το μεγάλο πρόβλημα του Τουρισμού μας φέτος. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα, 6 Ιουλίου, η δημοτική πλειοψηφία με την ευθύνη για τις λύσεις στο θέμα του τουριστικού μας προϊόντος δεν φαίνεται να κάνει αυτά που πρέπει. Τμηματικός καθαρισμός του παραλιακού μετώπου, μη καλλωπισμός του, καμία σοβαρή τουριστική προβολή φέτος (μας λένε για του... χρόνου!), καμία πρόταση ελάφρυνσης δημοτικών τελών για τους επαγγελματίες που φέτος θα πληγούν πολύ βαριά.

Για όλα τα παραπάνω, αλλά και επειδή ένα ακόμη πρόβλημα έχει εμφανιστεί στον ορίζοντα, ο συνδυασμός μας σήμερα φέρνει στο τραπέζι για άλλη μία φορά το τεράστιο πρόβλημα του Τουρισμού, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα στις παρακάτω παρεμβάσεις:


Παρέμβαση στην Κυβέρνηση για το θέμα της οδικής εισόδου στη χώρα μας
Καλώς ή κακώς, οι όποιες ελπίδες μας φέτος για μερική διάσωση της χρονιάς συνδέονται με τον εσωτερικό τουρισμό και τους ξένους τουρίστες που θα έρθουν οδικώς. Η Ελληνική Κυβέρνηση προχώρησε στις αναγκαίες κινήσεις για τον έλεγχο των εισερχομένων εφαρμόζοντας τα αναγκαία πρωτόκολλα υγείας, όμως όλα αυτά συμβαίνουν μόνο σε ΈΝΑ σημείο εισόδου, αυτό το Προμαχώνα. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης ήταν οι μεγάλες ουρές τις προηγούμενες ημέρες και η εξαιρετικά αρνητική δημοσιότητα που έλαβε το θέμα στις αγορές – στόχους μας.

Γνωρίζουμε ότι ο Δήμαρχος κ. Κώστας Κουκοδήμος έχει πολλές και σημαντικές γνωριμίες, ψηλά στην Κυβέρνηση. Του ζητούμε να κάνει παρέμβαση εκπροσωπώντας όλο τον τουριστικό κλάδο της Κατερίνης, ζητώντας να αυξηθεί ο εξοπλισμός που απαιτείται για τον έλεγχο καθώς και οι άνθρωποι που τον εφαρμόζουν, έτσι ώστε να μπορούμε σύντομα να διαφημίσουμε ότι το πρόβλημά μας λύθηκε.

Το ίδιο ζητάμε και από τους τέσσερις βουλευτές του νομού μας.

Τουριστική Προβολή, πριν είναι πια αργά
Ζητούμε επειγόντως από τον πρόεδρο της δημοτικής επιτροπής τουριστικής προβολής, αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Νταντάμη έστω και την ύστατη ώρα να προχωρήσει σε άμεσες κινήσεις, προκειμένου να ξεκινήσει μία ΣΩΣΤΗ καμπάνια προβολής της περιοχής μας στις αγορές – στόχους, στη Βόρεια Ελλάδα και τις γειτονικές βαλκανικές χώρες.

Πχ, τώρα απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα σε Σέρβους. Έχει την αξία του να ετοιμάσουμε μία προβολή για τη Σερβία, έτσι ώστε αν ανοίξουν ξανά τα σύνορά μας για Σέρβους τουρίστες, να είμαστε οι πρώτοι που θα τους το επικοινωνήσουμε και θα τους καλέσουμε και πάλι στον Δήμο μας.

Πάγωμα των δημοτικών τελών για όλα τα επαγγελματικά τουριστικά ακίνητα
Διαγραφή των δημοτικών τελών για όσα λειτουργήσουν
Επαναφέρουμε την πρότασή μας για τους επαγγελματίες του Τουρισμού στον Δήμο Κατερίνης:
  • Προτείνουμε το πάγωμα των δημοτικών τελών για όλα τα επαγγελματικά τουριστικά ακίνητα και επαναξιολόγηση της κατάστασης τον Σεπτέμβριο.
  • Επίσης ζητούμε τη διαγραφή των δημοτικών τελών (ή τη μείωσή τους κατά 90%) για τους επαγγελματίες που θα λειτουργήσουν τις μονάδες τους, έτσι ώστε να έχουν έναν πονοκέφαλο λιγότερο στην προσπάθειά τους να μη χάσουν φέτος πολλά χρήματα.


Στη διάθεσή σας, για να στηρίξουμε τους επαγγελματίες του Τουρισμού ίσως σε μία από τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής τους
Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος μας να παρατήσει τους επαγγελματίες του Τουρισμού μας φέτος, όταν τον έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ, ίσως σε μία από τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής τους. Ζητούμε να υλοποιηθούν άμεσα οι τρεις προτάσεις που προτείνουμε, έτσι ώστε να μετριαστεί η ζημιά που όλοι θα υποστούν, να διασώσουμε θέσεις εργασίας και περιουσίες.

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, για να προλάβουμε καταστάσεις και να διορθώσουμε κακώς κείμενα.

Είμαστε εδώ για να  προστατέψουμε τα συμφέροντα των δημοτών.

Θανάσης Γ. Λιακόπουλος
Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου