Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Τρία τα ελικόπτερα του Κυρ. Μητσοτάκη...


Επαγγελματίας φωτορεπόρτερ, που ταλαιπωρήθηκε με εντολή του πρωθυπουργού οδηγούμενος στο Τμήμα Αντιπάρου για εξακρίβωση των... γνωστών στους αστυνομικούς στοιχείων του, βεβαιώνει ότι είδε τα τρία ελικόπτερα του στρατού που είχαν δεσμευτεί για τη μεταφορά στην Επίδαυρο.
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Την ώρα που η κυβέρνηση υποβαθμίζει το γεγονός της χρησιμοποίησης ενός στρατιωτικού μέσου από τον πρωθυπουργό ως προσωπικού του μεταφορικού μέσου, μια καταγγελία που είδε χθες το φως της δημοσιότητας από έναν επαγγελματία φωτορεπόρτερ και μέλος της Ενωσης Φωτορεπόρτερ, τον Μιχάλη Αρχοντίδη, δίνει άλλη διάσταση στο ζήτημα των διακοπών του πρωθυπουργού και ειδικότερα της συμπεριφοράς του.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο φωτορεπόρτερ, ο οποίος βρέθηκε κοντά σε μαγαζί στην παραλία, όπου ο πρωθυπουργός έκανε μπάνιο, προσήχθη με εντολή του τελευταίου στο Αστυνομικό Τμήμα Αντιπάρου όπου και κρατήθηκε για περισσότερες από 4 ώρες, για να αφεθεί τελικά ελεύθερος στη συνέχεια. Ο λόγος; Θέλησε απλώς να τραβήξει φωτογραφίες τον πρωθυπουργό και πήγε στην περιοχή χωρίς να κρυφτεί και δίχως να λειτουργήσει ως «παπαράτσι».

Στο αστυνομικό τμήμα:

«Με πλησίασαν αστυνομικοί της φρουράς του», λέει στην «Εφ.Συν.», «παρ' όλο που εγώ πήγα φανερά, χωρίς να κρυφτώ. Είμαι γνωστός στο νησί για τη δουλειά που κάνω. Εδειξα την ταυτότητά μου και παρ' όλα αυτά μου είπαν ότι θα με προσαγάγουν στο Τμήμα για εξακρίβωση. Στο σημείο βρέθηκε κι άλλος φωτογράφος που είχε παρόμοιο διάλογο με τους αστυνομικούς της φρουράς, οι οποίοι ωστόσο επέμεναν για την προσαγωγή. Τότε ο άλλος φωτογράφος τούς πρότεινε να ρωτήσουν τον πρωθυπουργό. Ο υπεύθυνος της φρουράς το έκανε και γυρίζοντας μας είπε ότι η εντολή του (σ.σ. του πρωθυπουργού) ήταν να προσαχθούμε στο Τμήμα».

Σύμφωνα με τα όσα λέει ο Μιχάλης Αρχοντίδης, η προσαγωγή είχε τον χαρακτήρα της «τιμωρίας» για τον ίδιο, καθώς έμεινε τελικά στο Τμήμα για κάποιες ώρες και απελευθερώθηκε λίγο πριν αναχωρήσει ο πρωθυπουργός με το ελικόπτερο από το νησί. Οπως μας λέει, κατά τη διάρκεια παραμονής στο Τμήμα η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη αμηχανία, καθώς οι ντόπιοι αστυνομικοί τον γνωρίζουν καλά, μιας και ζει κι εργάζεται στο νησί.

Τέλος, ο φωτορεπόρτερ βεβαιώνει ότι στο νησί βρίσκονταν 3 ελικόπτερα του στρατού, αφού, όπως λέει, «τα είδα». Επιβεβαιώνει έτσι το δημοσίευμα του ιστότοπου militaire.gr που ανέφερε από την πρώτη στιγμή ότι προς χάριν του κ. Μητσοτάκη είχαν «δεσμευτεί» τρία -και όχι ένα- ελικόπτερα.

Ο Τομ Χανκς και η σύζυγός του ποζάρουν με το ζεύγος Μητσοτάκη κρατώντας τα νέα ελληνικά τους διαβατήρια



Η Ν.Δ., μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Σπήλιου Λιβανού, επιχείρησε εκ νέου να δώσει πειστικές εξηγήσεις για το ταξίδι του πρωθυπουργού. «Δεν έχει καμία σχέση η στάση του Κυρ. Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή που μπήκε στην πολιτική, με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ στο πώς διαχειρίζεται τη δημόσια περιουσία και τα δημόσια αγαθά που έχει στη διάθεσή του. Είναι ευπρεπής και έντιμος πολιτικός.

 Χρειάστηκε να κάνει δύο παρουσίες μέσα στο Σαββατοκύριακο. Πήγε στην Πάρο με το αεροπλάνο της γραμμής και συναντήθηκε με τον, κορυφαίο ίσως, παγκοσμίου φήμης ηθοποιό για να του παραδώσει το ελληνικό του διαβατήριο.

Οι εικόνες αυτές έκαναν τον γύρο του κόσμου και αυτή είναι η καλύτερη καμπάνια που θα μπορούσε να κάνει σε μια τόσο δύσκολη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό... Στη συνέχεια πήρε την πρωτοβουλία να είναι παρών στην Επίδαυρο, σε μια τόσο σημαντική παράσταση του Αισχύλου, ένα πολιτιστικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας για την Ελλάδα, μέσα σ' αυτό το ιδιαίτερο κλίμα, η οποία μάλιστα μεταδιδόταν απευθείας σε όλο τον κόσμο. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος παρά να χρησιμοποιήσει το ελικόπτερο.

Δεν θα παρασυρθούμε να μπούμε σε σύγκριση, γιατί όλοι θυμόμαστε τη χρήση μέσων από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει απόλυτος σεβασμός στο μέτρο και σεβασμός σε κάθε ευρώ του φορολογούμενου Ελληνα πολίτη».

Νέα ανακοίνωση:

Προφανώς ο κ. Λιβανός δεν κατάλαβε ότι με όσα είπε ευτέλισε εντελώς τη θεσμική ιδιότητα του πρωθυπουργού. Με απλά λόγια, όσο σπουδαίος ηθοποιός και αν είναι κάποιος, είναι τουλάχιστον άκομψο ο πρωθυπουργός της χώρας να αναχωρεί από την Αθήνα για να του παραδώσει το τιμητικό διαβατήριο στα χέρια, υπό το πρόσχημα ότι έτσι διαφημίζεται η Ελλάδα στο εξωτερικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε χθες με νέα ανακοίνωση, επαναλαμβάνοντας τα ερωτήματα που έθεσε από την πρώτη στιγμή στον πρωθυπουργό. «Από χθες ο κ. Μητσοτάκης με περίσσια αντιδημοκρατική αλαζονεία δεν απαντά σε ένα απλό ερώτημα:

Ισχύει ότι εν μέσω γενικής επιφυλακής στο Αιγαίο δέσμευσε όχι ένα αλλά τρία στρατιωτικά ελικόπτερα για τις διήμερες διακοπές του και τη μετάβασή του από τα μπάνια του στην Αντίπαρο στη θεατρική παράσταση στην Επίδαυρο;

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να καταλάβει ότι δεν είναι αυτοκράτορας για να απαξιώνει τη δημοκρατική λογοδοσία», ανέφερε η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Τα φιλικά μέσα της κυβέρνησης ακολούθησαν χθες τη λογική τού «κι εσείς βασανίζατε τους μαύρους». Στην πλειονότητά τους, αναφέροντας το γεγονός, αφιέρωσαν χώρο και λέξεις θυμίζοντας τις βόλτες του Πάνου Καμμένου με ελικόπτερα του στρατού στο παρελθόν.

Δημήτρης Τερζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου