Υλικά
Μερίδες: 6- Για το μυδοπίλαφο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη μαραθόριζα και το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του ρυζιού.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα ντοματάκια, τη δάφνη, το μπούκοβο και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε, προσθέτουμε 600-700 ml ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ρύζι. Ρίχνουμε τα μύδια, με το κέλυφος, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα.
- Ξεσκεπάζουμε το σκεύος και ελέγχουμε τα μύδια – πετάμε όσα δεν άνοιξαν.
- Προσθέτουμε στο μυδοπίλαφο τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου