Υλικά
- Για να ετοιμάσουμε την πίτσα εξπρές στη λαμαρίνα του φούρνου προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Αλείφουμε ένα ταψί της αρεσκείας μας με το βούτυρο.
- Κολλάμε τις φέτες του ψωμιού πάνω στο βουτυρωμένο ταψί.
- Αλείφουμε τις φέτες με λίγη κέτσαπ.
- Απλώνουμε από πάνω το ζαμπόν, το τυρί, τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
- Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και από πάνω αραδιάζουμε τις ροδέλες της ντομάτας.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο ώστε να πάει σε όλη την πίτσα.
- Χτυπάμε ελαφρώς σε ένα βαθύ πιατάκι τα αυγά με το γάλα (σαν ομελέτα).
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από την πίτσα ώστε να πάει παντού.
- Ψήνουμε στη χαμηλή σχάρα για περίπου 25 λεπτά.
Μυστικά
Προτιμάμε ψωμί του τοστ χωρίς κόρα. Δεν θα καταλάβει κανείς ότι είναι ψωμί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε σάλτσα ντομάτας μας αρέσει. Προσθέτουμε όποια υλικά θέλουμε (λουκάνικα, ελιές, φέτα, κοτόπουλο, σπανάκι κ.ά.)
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 9.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου