Υλικά
Μερίδες: 4- Για να φτιάξουμε κοχύλια ψητά, αρχικά πλένουμε εξωτερικά τα οστρακοειδή.
- Στη συνέχεια, τα ανοίγουμε στα δύο και πετάμε το άδειο μισό τσόφλι.
- Όσα έχουν ψίχα και στο άλλο μισό, την ξύνουμε με ένα μαχαίρι και τη βάζουμε στο ένα τσόφλι.
- Τα αραδιάζουμε κοντά κοντά σε ταψάκι.
- Ανακατεύουμε το κρασί με το σκόρδο, το πιπέρι και τα ραντίζουμε.
- Τα ψήνουμε στο γκριλ, όχι πολύ κοντά, γύρω στα 20 λεπτά.
- Βγάζουμε τα ψητά κοχύλια, τα πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύθηκε στη συλλεκτική έκδοση του Γαστρονόμου «Τα αλάδωτα».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου