Τετάρτη 21 Μαΐου 2025

Κοχύλια ψητά, της Εύης Βουτσινά

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοχύλια ψητά, αρχικά πλένουμε εξωτερικά τα οστρακοειδή.
  2. Στη συνέχεια, τα ανοίγουμε στα δύο και πετάμε το άδειο μισό τσόφλι.
  3. Όσα έχουν ψίχα και στο άλλο μισό, την ξύνουμε με ένα μαχαίρι και τη βάζουμε στο ένα τσόφλι.
  4. Τα αραδιάζουμε κοντά κοντά σε ταψάκι.
  5. Ανακατεύουμε το κρασί με το σκόρδο, το πιπέρι και τα ραντίζουμε.
  6. Τα ψήνουμε στο γκριλ, όχι πολύ κοντά, γύρω στα 20 λεπτά.
  7. Βγάζουμε τα ψητά κοχύλια, τα πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύθηκε στη συλλεκτική έκδοση του Γαστρονόμου «Τα αλάδωτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου