Τετάρτη 4 Ιουνίου 2025

Τηγανητό ρύζι με γαρίδες και αρακά

 


Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τηγανητό ρύζι με γαρίδες, αρχικά βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στη συνέχεια, το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και το κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό.
  3. Το ξαναστραγγίζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
  4. Ανακατεύουμε 40 ml νερό, το κρασί, τη σάλτσα σόγιας και 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε ένα μπολ.
  5. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  6. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, το καρότο, τον αρακά και το τζίντζερ και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
  7. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να μισοψηθούν.
  8. Ρίχνουμε τις γαρίδες και το ρύζι και συνεχίζουμε το απαλό ανακάτεμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες και να ζεσταθεί το ρύζι.
  9. Προσθέτουμε το μείγμα κρασιού και σόγιας και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
  10. Πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και τα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε το τηγανητό ρύζι με γαρίδες.

Ροζέ ημίξηρο Gewurztraminer.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου