Υλικά
Μερίδες: 4- Για να ετοιμάσουμε το σοφρίτο αλευρώνουμε μία μία τις φέτες του κρέατος και τις τινάζουμε για να απομακρύνουμε την περίσσεια αλευριού.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις φέτες σε δόσεις, σε μονή στρώση κάθε φορά, για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν όλες απαλά και ομοιόμορφα.
- Κάθε δόση τη σβήνουμε με 1-2 κουτ. γλυκού από το ξίδι, αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί η αψάδα του και αφήνουμε τις φέτες της σε μια πιατέλα.
- Βάζουμε όλες τις τηγανισμένες φέτες σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, σε στρώσεις, σκορπίζοντας σε κάθε στρώση τον μαϊντανό.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να τσιτσιρίζει.
- Ρίχνουμε τα σκόρδα και σοτάρουμε για 1 λεπτό, μέχρι απλώς να σκορπίσουν το άρωμά τους.
- Ρίχνουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει τις φέτες και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά.
- Αλατοπιπερώνουμε. Σείουμε ελαφρά το σκεύος, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγει- ρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα ή λίγο περισσότερο, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και το φαγητό να μείνει με μια δεμένη άσπρη σάλτσα, τον σούγο του.
- Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε στην κατσαρόλα τον επιπλέον μαϊντανό, «για το μάτι», για ωραία εμφάνιση δηλαδή, και σείουμε ξανά το σκεύος.
- Σερβίρουμε το σοφρίτο αμέσως και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή με πιλάφι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 231.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου