Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φαχίτας με τσίλι κον κάρνε, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι, την πάπρικα και το κύμινο για 1-2 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Ρίχνουμε τον πελτέ, την ντομάτα, αλατοπίπερο και 800 ml νερό.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα, μέχρι να γίνει ο κιμάς.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξίδι, τη ρίγανη, τα φασόλια και ανακατεύουμε.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Έπειτα, «ψήνουμε» καθεμία τορτίγια ξεχωριστά για 15 δευτερόλεπτα περίπου, μόνο από τη μία μεριά.
- Βάζουμε κάθε τορτίγια στον πάγκο εργασίας.
- Τη γεμίζουμε πρώτα με το μείγμα του κιμά, μετά με το τυρί, το γιαούρτι και τελευταία με το μαρούλι.
- Τυλίγουμε σε ρολό και σερβίρουμε το φαχίτας με τσίλι κον κάρνε.
Μπίρα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 232.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου