Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025

Φαχίτας με τσίλι κον κάρνε

 


Υλικά

Μερίδες: για 10 τεμάχια, 5 μερίδες

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φαχίτας με τσίλι κον κάρνε, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι, την πάπρικα και το κύμινο για 1-2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  4. Ρίχνουμε τον πελτέ, την ντομάτα, αλατοπίπερο και 800 ml νερό.
  5. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα, μέχρι να γίνει ο κιμάς.
  6. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξίδι, τη ρίγανη, τα φασόλια και ανακατεύουμε.
  7. Μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  10. Έπειτα, «ψήνουμε» καθεμία τορτίγια ξεχωριστά για 15 δευτερόλεπτα περίπου, μόνο από τη μία μεριά.
  11. Βάζουμε κάθε τορτίγια στον πάγκο εργασίας.
  12. Τη γεμίζουμε πρώτα με το μείγμα του κιμά, μετά με το τυρί, το γιαούρτι και τελευταία με το μαρούλι.
  13. Τυλίγουμε σε ρολό και σερβίρουμε το φαχίτας με τσίλι κον κάρνε.

Μπίρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 232.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου