Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025

Χυλοπίτες με σπαράγγια, φέτα και πέστο ρόκας

 


Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το πέστο

Διαδικασία

Πέστο

  1. Για να φτιάξουμε χυλοπίτες με σπαράγγια, φέτα και πέστο ρόκας αρχικά πολτοποιούμε, στον πολυκόφτη, όλα τα υλικά του πέστο μέχρι να φτιάξουμε μια λεία κρέμα.

Χυλοπίτες

  1. Βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά.
  3. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα σπαράγγια για 1-2 λεπτά.
  4. Μεταφέρουμε τις χυλοπίτες με πιρούνα στο σκεύος με τα σπαράγγια, μαζί με το λίγο νερό που θα μεταφέρουν, το πέστο, το ξύσμα, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  5. Σκορπίζουμε, στις χυλοπίτες με σπαράγγια, τη φέτα και σερβίρουμε.

Λευκά κρασιά με οξύτητα,όπως Μαλαγουζιά, Sauvignon blanc.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου