Υλικά
Μερίδες: 4- Για τα καλαμάρια μπουγιουρντί, ξεκινάμε και σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε όλες τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια, για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν πολύ απαλά.
- Προσθέτουμε τα καλαμάρια και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε περίπου 400 ml νερό, αφήνουμε να πάρει βράση και αλατοπιπερώνουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη φέτα και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά, ανακατεύοντας μια δυο φορές, μέχρι να λιώσει η φέτα και να προκύψει μια δεμένη σάλτσα. Δεν προσθέτουμε άλλο νερό, για να μαγειρευτούν στο λιγοστό αλλά νόστιμο ζουμί της κατσαρόλας.
Μυστικά
Φροντίζουμε εξαρχής να βάλουμε στην κατσαρόλα το νερό που χρειάζεται για να μαλακώσουν και να μαγειρευτούν μέσα σε αυτό, που νοστιμίζει πολύ από τα λαχανικά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 225.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου