Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025

Μαγειριά με πατάτες, αγκινάρες και μανιτάρια

 


Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μαγειριά με πατάτες, αγκινάρες και μανιτάρια, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Στη συνέχεια, στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
  3. Απλώνουμε τις πατάτες και τις αγκινάρες σε μία στρώση.
  4. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο.
  5. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά.
  7. Σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  8. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  9. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τη Μαυροδάφνη μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνουμε το μείγμα στα μανιτάρια.
  10. Προσθέτουμε 100 ml νερό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
  11. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ζεστά λαχανικά από τον φούρνο και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  12. Ρίχνουμε τα αρωματικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη μαγειριά με πατάτες, αγκινάρες και μανιτάρια.

Sauvignon Βlanc αλλά και ξηρά Μοσχάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 232.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου