Υλικά
Μερίδες: 6- Για να ετοιμάσουμε τον μπεκρή μεζές ανάμεικτο, με πιπεριές σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταί- νουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε το λουκάνικο για 5 λεπτά, με συχνό ανακάτεμα, μέχρι να ροδίσουν όλα τα κομμάτια του ομοιόμορφα.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
- Στο λάδι που έμεινε στην κατσαρόλα και στο λίπος που έβγαλε το λουκάνικο τηγανίζουμε τον χοιρινό λαιμό για 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
- Βγάζουμε το κρέας και το αφήνουμε κι αυτό στο πιάτο με το λουκάνικο.
- Πετάμε το μισό λάδι με λίπος που έμεινε στην κατσαρόλα, μετριάζουμε τη φωτιά και σοτάρουμε εκεί τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε όλες τις πιπεριές και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να παίρνουν ένα απαλό χρώμα.
- Ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα το λουκάνικο και τον χοιρινό λαιμό, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες, το μπούκοβο και την πάπρικα.
- Αλατίζουμε και αφήνουμε το όλον να πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά, ίσα να ανακινείται το υγρό στην κατσαρόλα, και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το χοιρινό και να μείνει με μια πυκνή, μελωμένη σάλτσα, τον σούγο του. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 231.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου