Κυριακή 22 Ιουνίου 2025

Μπεκρή μεζές ανάμεικτος, με πιπεριές

 


Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τον μπεκρή μεζές ανάμεικτο, με πιπεριές σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταί- νουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε το λουκάνικο για 5 λεπτά, με συχνό ανακάτεμα, μέχρι να ροδίσουν όλα τα κομμάτια του ομοιόμορφα.
  2. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
  3. Στο λάδι που έμεινε στην κατσαρόλα και στο λίπος που έβγαλε το λουκάνικο τηγανίζουμε τον χοιρινό λαιμό για 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  4. Βγάζουμε το κρέας και το αφήνουμε κι αυτό στο πιάτο με το λουκάνικο.
  5. Πετάμε το μισό λάδι με λίπος που έμεινε στην κατσαρόλα, μετριάζουμε τη φωτιά και σοτάρουμε εκεί τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 2-3 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε όλες τις πιπεριές και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να παίρνουν ένα απαλό χρώμα.
  7. Ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα το λουκάνικο και τον χοιρινό λαιμό, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
  8. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες, το μπούκοβο και την πάπρικα.
  9. Αλατίζουμε και αφήνουμε το όλον να πάρει βράση.
  10. Χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά, ίσα να ανακινείται το υγρό στην κατσαρόλα, και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το χοιρινό και να μείνει με μια πυκνή, μελωμένη σάλτσα, τον σούγο του. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 231.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου