Υλικά
Μερίδες: 4- Για να φτιάξουμε μοσχαράκι αυγολέμονο με σελινόριζα, αρχικά αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι.
- Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Έπειτα, σοτάρουμε το μοσχάρι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
- Μετριάζουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε μαζί με αλατοπίπερο για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να μισοσκεπάσει τα υλικά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά.
- Ρίχνουμε τη σελινόριζα, αλατοπίπερο και λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται, και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
- Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας.
- Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
- Προσθέτουμε σταδιακά ζουμί από την κατσαρόλα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το αυγολέμονο να ζεσταθεί.
- Περιχύνουμε το φαγητό και σείουμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού.
- Μοιράζουμε στα πιάτα, σκορπίζουμε τα αμύγδαλα και τον άνηθο και σερβίρουμε το μοσχαράκι αυγολέμονο με σελινόριζα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου