Πέμπτη 12 Ιουνίου 2025

Μπιφτέκια με κιμά κοτόπουλου, μάραθο και δυόσμο

 


Υλικά

Τεμάχια: 6-8

Διαδικασία

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5-6 λεπτά.
  2. Έτσι θα αναμειχθούν πολύ καλά τα υλικά και τα μπιφτέκια θα γίνουν πιο... μαστιχωτά, σαν κεμπάπ.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στη λειτουργία του αέρα και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
  5. Πλάθουμε το μείγμα σε 6-8 μεγάλα μπιφτέκια, τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  6. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια κοτόπουλου ζεστά με σαλάτα.

Μια δροσερή, δυναμική, ροζέ Μαυροδάφνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου