Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025

Αρακάς με αμπελόφυλλα και σπαράγγια

 


Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αρακά με αμπελόφυλλα και σπαράγγια, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό) μαζί με την πιπεριά τσίλι, το τζίντζερ και αλατοπίπερο για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε τα αμπελόφυλλα, τον αρακά και τα σπαράγγια και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν καλά.
  4. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο, 200 ml νερό και ανακατεύουμε.
  5. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
  6. Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο, τον μάραθο και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου