Υλικά
Μερίδες: 4-6- Για να φτιάξουμε αρακά με αμπελόφυλλα και σπαράγγια, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό) μαζί με την πιπεριά τσίλι, το τζίντζερ και αλατοπίπερο για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα αμπελόφυλλα, τον αρακά και τα σπαράγγια και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν καλά.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο, 200 ml νερό και ανακατεύουμε.
- Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο, τον μάραθο και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου