Σάββατο 14 Ιουνίου 2025

Χοντρά μακαρόνια με τόνο, πικάντικη σάλτσα και πράσινες ελιές

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφρώς δεμένη σάλτσα.
  2. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη περίπου 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό που τα βράσαμε.
  3. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το σκόρδο, τα φιλέτα του γαύρου και την πιπερίτσα για 1 λεπτό.
  4. Ρίχνουμε τις μαγειρεμένες ντομάτες, τις ελιές, τον τόνο και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε σχετικά δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να αναμειχθούν τα αρώματα.
  5. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και, αν είναι αρκετά πυκνή η σάλτσα, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.
  6. Τραβάμε από τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και τα επιπλέον φυλλαράκια μαϊντανού και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 182.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου