Υλικά
Μερίδες: 4- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφρώς δεμένη σάλτσα.
- Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη περίπου 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό που τα βράσαμε.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το σκόρδο, τα φιλέτα του γαύρου και την πιπερίτσα για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε τις μαγειρεμένες ντομάτες, τις ελιές, τον τόνο και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε σχετικά δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να αναμειχθούν τα αρώματα.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και, αν είναι αρκετά πυκνή η σάλτσα, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.
- Τραβάμε από τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και τα επιπλέον φυλλαράκια μαϊντανού και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 182.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου