Υλικά
Μερίδες: 6- Για να ετοιμάσουμε τα άγρια σπαράγγια στη λαδόκολλα με αυγά και φρέσκια ρίγανη, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρώντας τις σκληρές άκρες από τα κοτσάνια τους. Αν χρησιμοποιήσουμε καλλιεργημένα, που είναι πιο χοντρά, αφαιρούμε με το πίλερ και τις ίνες από τα κοτσάνια τους.
- Βάζουμε να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τα σπαράγγια (σε δύο δόσεις, αν δεν χωράνε όλα μαζί).
- Τα ζεματίζουμε για 3-4 λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα ξαναπάρει βράση το νερό, και τα στραγγίζουμε.
- Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και βάζουμε στο κέντρο τα καλά στραγγισμένα σπαράγγια, ολόκληρα.
- Σπάμε τα αυγά γύρω από τα σπαράγγια, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα σε πακέτο.
- Το ακουμπάμε στη σχάρα του φούρνου, στο μεσαίο ράφι, και ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι τα αυγά να ψηθούν μελάτα.
- Βγάζουμε το πακέτο και το βάζουμε σε πιατέλα.
- Το ανοίγουμε προσεκτικά, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και σκορπίζουμε στα καυτά υλικά τα φυλλαράκια της ρίγανης.
- Σερβίρουμε αμέσως, μαζί με φρέσκο ζεστό ψωμί για να βουτάμε στα νόστιμα ζουμιά του πακέτου.
Στο ποτήρι μας: Να επιμείνουμε στο ξηρό Μοσχάτο, που αγαπά τα σπαράγγια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου