Δευτέρα 9 Ιουνίου 2025

Άγρια σπαράγγια στη λαδόκολλα με αυγά και φρέσκια ρίγανη

 


Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα άγρια σπαράγγια στη λαδόκολλα με αυγά και φρέσκια ρίγανη, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρώντας τις σκληρές άκρες από τα κοτσάνια τους. Αν χρησιμοποιήσουμε καλλιεργημένα, που είναι πιο χοντρά, αφαιρούμε με το πίλερ και τις ίνες από τα κοτσάνια τους.
  3. Βάζουμε να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τα σπαράγγια (σε δύο δόσεις, αν δεν χωράνε όλα μαζί).
  4. Τα ζεματίζουμε για 3-4 λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα ξαναπάρει βράση το νερό, και τα στραγγίζουμε.
  5. Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και βάζουμε στο κέντρο τα καλά στραγγισμένα σπαράγγια, ολόκληρα.
  6. Σπάμε τα αυγά γύρω από τα σπαράγγια, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα σε πακέτο.
  7. Το ακουμπάμε στη σχάρα του φούρνου, στο μεσαίο ράφι, και ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι τα αυγά να ψηθούν μελάτα.
  8. Βγάζουμε το πακέτο και το βάζουμε σε πιατέλα.
  9. Το ανοίγουμε προσεκτικά, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και σκορπίζουμε στα καυτά υλικά τα φυλλαράκια της ρίγανης.
  10. Σερβίρουμε αμέσως, μαζί με φρέσκο ζεστό ψωμί για να βουτάμε στα νόστιμα ζουμιά του πακέτου.

Στο ποτήρι μας: Να επιμείνουμε στο ξηρό Μοσχάτο, που αγαπά τα σπαράγγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου