Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025

Χορτοτηγανίτες

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις χορτοτηγανίτες ετοιμάζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα.
  2. Τα βάζουμε σε λεκανίτσα, αλατίζουμε και τα τρίβουμε με τα χέρια να «πέσουν», να μαραθούν. Θα βγουν αρκετά υγρά.
  3. Προσθέτουμε τις σταφίδες, αρκετό πιπέρι, τις 3 κουταλιές λάδι και το αλεύρι.
  4. Ανακατεύουμε ζωηρά με την ξύλινη κουτάλα για να διαλυθεί καλά και να μη γίνουν κόμποι. Πρέπει να γίνει ένα παχύρρευστο κουρκούτι σαν μέλι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι.
  5. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 1/2 - 1 ώρα να ησυχάσει.
  6. Παίρνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι και, όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο από το χυλό και τον απλώνουμε με την κουτάλα να γίνει λεπτή τηγανίτα.
  7. Όταν ψηθεί από τη μία πλευρά, τη γυρίζουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα, να ψηθεί και από την άλλη.
  8. Τότε βγάζουμε την τηγανίτα, την ακουμπάμε σ’ ένα πιάτο και συνεχίζουμε μέχρι να εξαντλήσουμε το μείγμα. Τοποθετούμε τις ψημένες τηγανίτες τη μία πάνω στην άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου