Υλικά
Μερίδες: 4- Για να ετοιμάσουμε τις χορτοτηγανίτες ετοιμάζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα.
- Τα βάζουμε σε λεκανίτσα, αλατίζουμε και τα τρίβουμε με τα χέρια να «πέσουν», να μαραθούν. Θα βγουν αρκετά υγρά.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες, αρκετό πιπέρι, τις 3 κουταλιές λάδι και το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε ζωηρά με την ξύλινη κουτάλα για να διαλυθεί καλά και να μη γίνουν κόμποι. Πρέπει να γίνει ένα παχύρρευστο κουρκούτι σαν μέλι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι.
- Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 1/2 - 1 ώρα να ησυχάσει.
- Παίρνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι και, όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο από το χυλό και τον απλώνουμε με την κουτάλα να γίνει λεπτή τηγανίτα.
- Όταν ψηθεί από τη μία πλευρά, τη γυρίζουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα, να ψηθεί και από την άλλη.
- Τότε βγάζουμε την τηγανίτα, την ακουμπάμε σ’ ένα πιάτο και συνεχίζουμε μέχρι να εξαντλήσουμε το μείγμα. Τοποθετούμε τις ψημένες τηγανίτες τη μία πάνω στην άλλη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου