Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το αρνάκι κλέφτικο για το Πάσχα, βάζουμε πρώτα τα κομμάτια του κρέατος σε ένα μεγάλο μπολ.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη το μέλι, την πάπρικα, το σκόρδο, τη ρίγανη, τη μαντζουράνα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με το κρέας και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας, ώστε τα κομμάτια να καλυφθούν παντού.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στη λειτουργία του αέρα.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει παντού καλά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαραθεί.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 4-5 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζωμό (ή το νερό).
- Αφήνουμε να πάρει μία καλή βράση σε δυνατή φωτιά και αποσύρουμε το σκεύος από το μάτι της κουζίνας.
- Στρώνουμε ένα μεγάλο, διπλό κομμάτι λαδόκολλας στον πάγκο της κουζίνας.
- Στο κέντρο της βάζουμε τις πιπεριές, τα ντοματίνια, τις πατάτες και τα κομμάτια του κρέατος, μαζί με λίγα από τα νόστιμα υγρά του σκεύους.
- Από πάνω σκορπίζουμε τα κομμάτια του τυριού και παραχώνουμε στο κρέας τα κλωνάρια θυμαριού.
- Τυλίγουμε καλά τις λαδόκολλες, ώστε να φτιάξουμε πακέτο, και το δένουμε σε διάφορα σημεία με σπάγκο. Έπειτα τυλίγουμε όλο το πακέτο με αλουμινόχαρτο, σφιχτά.
- Βάζουμε το πακέτο σε μια σχάρα στερεωμένη πάνω σε ταψί και φουρνίζουμε.
- Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά. Βγάζουμε το ταψί με τη σχάρα από τον φούρνο και ανοίγουμε προσεκτικά το πακέτο από την επάνω μεριά, κόβοντας και τους σπάγκους.
- Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C. Ξαναβάζουμε προσεκτικά το ταψί με τη σχάρα και το ανοιγμένο πακέτο στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 15-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κρέας.
- Αδειάζουμε προσεκτικά το περιεχόμενο του πακέτου σε μεγάλη πιατέλα, σκορπίζουμε φυλλαράκια από φρέσκια μαντζουράνα (ή ρίγανη) και ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 180.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου