Τρίτη 22 Ιουλίου 2025

Αρνάκι λεμονάτο στην κατσαρόλα με πατάτες

 


Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το αρνάκι λεμονάτο στην κατσαρόλα με πατάτες σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα κομ- μάτια του αρνιού, το σκόρδο, τη ρίγανη και πιπέρι.
  2. Αφήνουμε τα κομμάτια του αρνιού για 6-8 λεπτά να ροδίσουν από την κάτω πλευ- ρά, χωρίς να τα γυρίσουμε, ανακατεύοντας μόνο τα υπόλοιπα υλικά γύρω τους σε τακτά διαστήματα.
  3. Γυρίζουμε τα κομμάτια και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και αυτή η πλευρά τους.
  4. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε και τις πατάτες και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  5. Προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά κατά 2 εκ. και αφήνουμε να πάρει βράση.
  6. Χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για περίπου 1 1⁄2 ώρα, προσέχοντας να μη στεγνώσει το φαγητό.
  7. Πρέπει να μείνει τουλάχιστον 1 εκ. ζουμί μέσα στην κατσαρόλα.
  8. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το αλεύρι με 2 κουτ. σούπας κρύο νερό μέχρι να διαλυθεί.
  9. Το ρίχνουμε στο φαγητό και σείουμε καλά την κατσαρόλα, για να απλωθεί παντού το μείγμα και να ενωθεί με το ζουμί.
  10. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 231.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου