Υλικά
Μερίδες: 4-6- Για να ετοιμάσουμε το αρνάκι λεμονάτο στην κατσαρόλα με πατάτες σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα κομ- μάτια του αρνιού, το σκόρδο, τη ρίγανη και πιπέρι.
- Αφήνουμε τα κομμάτια του αρνιού για 6-8 λεπτά να ροδίσουν από την κάτω πλευ- ρά, χωρίς να τα γυρίσουμε, ανακατεύοντας μόνο τα υπόλοιπα υλικά γύρω τους σε τακτά διαστήματα.
- Γυρίζουμε τα κομμάτια και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και αυτή η πλευρά τους.
- Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε και τις πατάτες και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά κατά 2 εκ. και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για περίπου 1 1⁄2 ώρα, προσέχοντας να μη στεγνώσει το φαγητό.
- Πρέπει να μείνει τουλάχιστον 1 εκ. ζουμί μέσα στην κατσαρόλα.
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το αλεύρι με 2 κουτ. σούπας κρύο νερό μέχρι να διαλυθεί.
- Το ρίχνουμε στο φαγητό και σείουμε καλά την κατσαρόλα, για να απλωθεί παντού το μείγμα και να ενωθεί με το ζουμί.
- Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 231.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου