Υλικά
Κομμάτια: για περίπου 30 μεγάλα κομμάτια- Για να φτιάξουμε τζαλέτια – τηγανίτες από καλαμποκάλευρο, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα μπολ, τα δύο είδη αλευριού και τη μαγιά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό, ανακατεύοντας με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Ανάλογα με το πόσο χοντρό είναι το αλεύρι, ίσως χρειαστεί λίγο ακόμα νερό. Πάντως, δεν θέλουμε να γίνει αραιός ο χυλός.
- Ρίχνουμε και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε τον χυλό με μια πετσέτα και τον αφήνουμε σε ζεστό σημείο του σπιτιού για 40 λεπτά, να φουσκώσει ελαφρά.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τόσο ελαιόλαδο ώστε να φτάσει 1-1,5 εκ. από τον πυθμένα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κάψει καλά.
- Ρίχνουμε με το κουτάλι δόσεις από τον χυλό. Κάθε τζαλέτι φτιάχνεται με περίπου 2 κουτ. σούπας.
- Τηγανίζουμε τα τζαλέτια για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Τα βγάζουμε και τα διατηρούμε ζεστά, μέχρι να τηγανίσουμε και τα υπόλοιπα.
- Στο τέλος, όπως είναι ζεστά, τα ραντίζουμε με λίγο χυμό πορτοκαλιού.
- Τα αφήνουμε να στραγγίξουν από το λάδι σε χαρτί κουζίνας.
- Πασπαλίζουμε, τα τζαλέτι, με κρυσταλλική ζάχαρη και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 231.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου