Υλικά
Μερίδες: 4- Για το χοιρινό με πιπεριές, ξεκινάμε λιώνοντας στον πολυκόφτη τη 1 πράσινη πιπεριά μαζί με το κρεμμύδι και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας με τον πολτό κρεμμυδιού-πιπεριάς για 4-5 λεπτά, μέχρι το κρέας να ασπρίσει ομοιόμορφα και ο πολτός λαχανικών να μαλακώσουν, αλλά να μη ροδίσουν.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, τον τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πιάνει ελαφρώς στον πάτο του σκεύους, και ρίχνουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει εντελώς τα υλικά.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση το υγρό. Χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μπούκοβο και σιγομαγειρεύ- ουμε για 1-1 1⁄2 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με λιγοστή σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα φαρδύ ταψί αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας με το λιγοστό ζουμάκι του και προσθέτουμε τη μουστάρδα.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι για να ενωθεί η μουστάρδα με τη σάλτσα και απλώνουμε το φαγητό ομοιόμορφα στο ταψί.
- Κόβουμε όλες τις υπόλοιπες πιπεριές σε μέτρια κομμάτια και με αυτά σκεπάζουμε το κρέας. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
- Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας σε ακανόνιστα κομμάτια και τα σκορπίζουμε ομοιόμορφα πάνω από το φαγητό.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μισολιώσει το τυρί και να ροδίσουν οι πιπεριές. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Τοπικό Ασύρτικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου