Τετάρτη 30 Ιουλίου 2025

Σπανακορολάκια με φέτα

 


Υλικά

Κομμάτια: 12-14

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα σπανακορολάκια με φέτα ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια αντικολλητική κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτριας έντασης φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς (τουλάχιστον 1 ώρα).
  5. Προσθέτουμε τη γαλέτα.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  7. Ανοίγουμε τη σφολιάτα στην επιφάνεια εργασίας μας και απλώνουμε πάνω της το σπανάκι, αφήνοντας περιθώριο περιμετρικά ώστε να μη χυθεί απέξω η γέμιση στο τύλιγμα.
  8. Θρυμματίζουμε από πάνω τη φέτα.
  9. διπλώνουμε τη σφολιάτα σε ρολό (σφιχτά) και την κόβουμε σε ισομεγέθεις φέτες.
  10. Τις απλώνουμε σε αντικολλητικό ταψί.
  11. Χτυπάμε τον κρόκο ελαφρώς με 3-4 κουτ. σούπας νερό και αλείφουμε τις φέτες.
  12. Ψήνουμε τα ρολάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, να χρυσίσουν.

Μυστικά

Για να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο το κουτί της σφολιάτας (δηλαδή 2 φύλλα), διπλασιάζουμε τη δόση της γέμισης.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 21.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου