Υλικά
Κομμάτια: 12-14- Για να ετοιμάσουμε τα σπανακορολάκια με φέτα ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια αντικολλητική κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτριας έντασης φωτιά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς (τουλάχιστον 1 ώρα).
- Προσθέτουμε τη γαλέτα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Ανοίγουμε τη σφολιάτα στην επιφάνεια εργασίας μας και απλώνουμε πάνω της το σπανάκι, αφήνοντας περιθώριο περιμετρικά ώστε να μη χυθεί απέξω η γέμιση στο τύλιγμα.
- Θρυμματίζουμε από πάνω τη φέτα.
- διπλώνουμε τη σφολιάτα σε ρολό (σφιχτά) και την κόβουμε σε ισομεγέθεις φέτες.
- Τις απλώνουμε σε αντικολλητικό ταψί.
- Χτυπάμε τον κρόκο ελαφρώς με 3-4 κουτ. σούπας νερό και αλείφουμε τις φέτες.
- Ψήνουμε τα ρολάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, να χρυσίσουν.
Μυστικά
Για να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο το κουτί της σφολιάτας (δηλαδή 2 φύλλα), διπλασιάζουμε τη δόση της γέμισης.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 21.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου