Πέμπτη 17 Ιουλίου 2025

Ρολό κιμά με σάλτσα ροκφόρ, ψημένο σε φόρμα

 


Υλικά

Μερίδες: 6

Για το μπιφτέκι

Για τη σάλτσα ροκφόρ

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Για να φτιάξουμε ρολό κιμά με σάλτσα ροκφόρ αρχικά ανακατεύουμε καλά, σε ένα μπολ, όλα τα υλικά.
  2. Αφήνουμε κατά μέρος (όχι στο ψυγείο).

Μπιφτέκι

  1. Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Στη συνέχεια, τα αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ, μαζί με το λάδι τους.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το μπιφτέκι και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να σφίξει ελαφρά και να αναμειχθούν τα αρώματα.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  7. Λαδώνουμε το εσωτερικό μιας φόρμας για κέικ διαμέτρου 26 εκ., με τρύπα στη μέση.
  8. Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα του κιμά στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  9. Ψήνουμε για 25 λεπτά.
  10. Βγάζουμε από τον φούρνο και το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
  11. Αμέσως, όσο είναι ζεστό, το περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε.
  12. Σερβίρουμε αμέσως, το ρολό κιμά με σάλτσα ροκφόρ και συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες και σαλάτα με ντοματίνια και βασιλικό ή δυόσμο.

Ένα Cabernet Sauvignon.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 231.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου