Διαδικασία
Σάλτσα
- Για να φτιάξουμε ρολό κιμά με σάλτσα ροκφόρ αρχικά ανακατεύουμε καλά, σε ένα μπολ, όλα τα υλικά.
- Αφήνουμε κατά μέρος (όχι στο ψυγείο).
Μπιφτέκι
- Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στη συνέχεια, τα αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ, μαζί με το λάδι τους.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το μπιφτέκι και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να σφίξει ελαφρά και να αναμειχθούν τα αρώματα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Λαδώνουμε το εσωτερικό μιας φόρμας για κέικ διαμέτρου 26 εκ., με τρύπα στη μέση.
- Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα του κιμά στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
- Αμέσως, όσο είναι ζεστό, το περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε.
- Σερβίρουμε αμέσως, το ρολό κιμά με σάλτσα ροκφόρ και συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες και σαλάτα με ντοματίνια και βασιλικό ή δυόσμο.
Ένα Cabernet Sauvignon.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 231.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου