Υλικά
Μερίδες: 4- Για να ετοιμάσουμε το ψαρονέφρι με ψητές γλυκοπατάτες και μπαχαρικά σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπαστουνάκια χοιρινού με 30 ml από το ελαιόλαδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο (αν χρησιμοποιήσουμε), το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να μαριναριστεί.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, αλατοπίπερο και τον χυμό λάιμ και το βάζουμε και αυτό στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
- Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα μέτριο ταψί.
- Ρίχνουμε εκεί τα κυβάκια γλυκοπατάτας, άλλα 30 ml από το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, απλώνουμε τα κυβάκια σε μονή στρώση και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
- Παράλληλα, βάζουμε να κάψει καλά ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε εκεί τα μπαστουνάκια του χοιρινού, χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, και τα ψήνουμε για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ξεφουρνίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις απλώνουμε σε μια πιατέλα.
- Από πάνω τακτοποιούμε τα μπαστουνάκια του χοιρινού και ραντίζουμε με το λιγοστό υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Σκορπίζουμε το κρεμμύδι και τα φυλλαράκια του μυρωδικού.
Στο ποτήρι μας : Ένα Pinot Noir.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 237.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου