Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Πανελλήνιες 2018: Αναρτήθηκαν τα θέματα βιολογίας - Οι απαντήσεις


Πανελλήνιες 2018: Αναρτήθηκαν τα θέματα βιολογίας - Οι απαντήσεις


Στις 10:00 αναρτήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα θέματα της βιολογίας Γενικής Παιδείας και Ομάδας Προσανατολισμού για τους υποψηφίους των ΓΕΛ.
Σήμερα έπεσε η αυλαία στις πανελλήνιες 2018 για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και σειρά παίρνουν τα ειδικά μαθήματα.
Τα dikaiologitika news σε συνεργασία με τους ακαδημαικούς των φροντιστηρίων «ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ» θα αναρτήσουν σε λίγη ώρα τις απαντήσεις των θεμάτων.
Για τα θέματα Βιολογίας Ο.Π. Θετικών Σπουδών ημερησίων ΓΕΛ πατήστε εδώ.

Για τα θέματα Βιολογίας Ο.Π. Θετικών Σπουδών εσπερινών ΓΕΛ πατήστε εδώ.

Για τα θέματα Βιολογίας Γενικής Παιδείας ημερησίων ΓΕΛ πατήστε εδώ.

Για τα θέματα Βιολογίας Γενικής Παιδείας εσπερινών ΓΕΛ πατήστε εδώ.
Για τις απαντήσεις Γ΄ΓΕΛ - Γενικής Παιδείας πατήστε εδώ

Για τις απαντήσεις Γ΄ΓΕΛ - Ο.Π. Θετικών Σπουδών πατήστε εδώ

Την σκυτάλη παίρνουν αύριο Τετάρτη 20/6, τα ΕΠΑΛ με τα θέματα Μηχανές Πλοίου ΙΙ, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάσεων, Τεχνολογία Υλικών και Δενδροκομία
Οι καθηγητές εκτιμούν ότι η πτώση των βάσεων θα είναι μεγαλύτερη στα τμήματα του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου και περίπου σταθερές στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο με πιθανή άνοδο στα παιδαγωγικά τμήματα, αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».
panellinies96194657544
Φυσικά είναι πολύ νωρίς για να γίνουν σοβαρές εκτιμήσεις σχετικά με τις βάσεις, με δεδομένο ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι Πανελλαδικές Εξετάσεις καθώς την Τρίτη οι μαθητές θα εξετασθούν στη Βιολογία, το οποίο είναι μάθημα-ρυθμιστής για τις σχολές υψηλής ζήτησης του 3ου Πεδίου και άρα δεν υπάρχουν εκτιμήσεις για το 3ο ΕΠ.
Επίσης η βαθμολόγηση των γραπτών δεν έχει προχωρήσει τόσο ώστε οι καθηγητές που βλέπουν τα γραπτά να έχουν μια ισχυρή εικόνα για τις φετινές επιδόσεις των μαθητών. Επιπλέον, διορθώνουν γραπτά από άλλο νομό κάθε χρονιά και υπάρχουν μεγάλες διαφορές από νομό σε νομό στις επιδόσεις των μαθητών.
Αυτήν τη στιγμή, πάντως, οι πρώτες εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών όσον αφορά στις επιδόσεις των μαθητών δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για τα μαθήματα στα οποία μέχρι τώρα εξετάστηκαν, και γι' αυτόν τον λόγο εκτιμούν ότι θα υπάρχει μια πτωτική πορεία των βάσεων, όχι όμως σε όλες τις σχολές -όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν- αλλά όπως περίπου έγινε και πέρυσι.
Φέτος υπάρχει και ακόμα ένας «άγνωστος Χ» που θα επηρεάσει την κίνηση των βάσεων. Το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, για το οποίο δεν μπορεί να υπολογιστεί πόσοι και ποιοι υποψήφιοι θα επιλέξουν τα τμήματα του.

Σκυτάλη στα ειδικά μαθήματα

Διευκρινίσεις εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας για τις Πανελλήνιες 2018 και τα ειδικά μαθήματα. Τι πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.
Για την εισαγωγή στο πρώτο εξάμηνο σπουδών Σχολών ή Τμημάτων Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οι υποψήφιοι φοιτητές εξετάζονται υποχρεωτικά σε ένα ή δύο ειδικά μαθήματα κατά περίπτωση. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τις Πανελλήνιες 2018 και τα ειδικά μαθήματα.
Ειδικότερα οι υποψήφιοι για εισαγωγή στις Σχολές ή στα τμήματα ή στις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις:
α) Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς και για τα τμήματα Ναυτιλιακών Σπουδών και Τουριστικών
Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά και Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου εξετάζονται στο ειδικό μάθημα ξένης γλώσσας «Αγγλικά».
Ειδικά για τα τμήματα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά και Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η διάταξη ισχύει από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 και μετά.
β) Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξετάζονται στο αντίστοιχο ειδικό μάθημα ξένης γλώσσας «Γαλλικά».
γ) Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξετάζονται στο αντίστοιχο ειδικό μάθημα ξένης γλώσσας «Γερμανικά».
δ) Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξετάζονται στο αντίστοιχο ειδικό μάθημα ξένης γλώσσας «Ιταλικά».
ε) Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εξετάζονται στο αντίστοιχο ειδικό μάθημα ξένης γλώσσας «Ισπανικά».
Ειδικά μαθήματα και στις σχολές Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Δημοσιογραφίας και Τουρισμού
στ) Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών καθώς και Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, εισαγωγική κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας των Τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Κρήτης, Θεσσαλίας, και Ιονίων Νήσων, Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας καθώς και για τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης εξετάζονται σε ένα από τα εξής ειδικά μαθήματα ξένων γλωσσών: «Αγγλικά», «Γαλλικά», «Γερμανικά», «Ιταλικά».
Ειδικά για το τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, η διάταξη ισχύει από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 και μετά.
ζ) Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου εξετάζονται σε δύο από τα εξής ειδικά μαθήματα ξένων γλωσσών: «Αγγλικά», «Γαλλικά», «Γερμανικά».
η) Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Ιονίου Πανεπιστημίου καθώς και για το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εξετάζονται στα δυο ειδικά μαθήματα «Αρμονία» και «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων».
«Ελεύθερο Σχέδιο» και «Γραμμικό Σχέδιο» για τους υποψηφίους στις αρχιτεκτονικές και γραφιστικές σχολές
θ) Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πολυτεχνείου Κρήτης και των Πανεπιστημίων Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας, Πατρών, Δημοκρίτειου Θράκης και Ιωαννίνων, Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας καθώς και Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και η εισαγωγική κατεύθυνση Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος ΤΕ του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων εξετάζονται στα δύο ειδικά μαθήματα «Ελεύθερο Σχέδιο» και «Γραμμικό Σχέδιο».
Για την εισαγωγή στο πρώτο εξάμηνο σπουδών των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και των Πανεπιστημίων Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης, Δημοκρίτειου Θράκης και Θεσσαλίας οι υποψήφιοι υποβάλλονται στην υγειονομική εξέταση και στις πρακτικές δοκιμασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου