Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Τα φαλάφελ αποκτούν μια σπιρτόζικη γεύση χάρη στις ντομάτες.
Υλικά
- 180 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα για 1 βράδυ)
- 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο στα 4
- τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό
- τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 4 λιαστές ντομάτες (διατηρημένες σε λάδι), καλά στραγγισμένες
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σος ταχινιού
- 200 γρ. ταχίνι
- χυμός από 1 μέτριο λεμόνι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 150 ml νερό
Για τη μελιτζανοσαλάτα
- 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 1 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
- 30 ml χυμός λεμονιού
- τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
- αλάτι
Για το σερβίρισμα
- 4-5 αραβικές πίτες
- 1 αγγούρι, σε λεπτές φέτες
- τα φύλλα από 5-6 κλωνάρια δυόσμο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου