Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Χαιρετίζει τις διευκολύνσεις για μαθητές-αθλητές ο γ.γ. Αθλητισμού


Χαιρετίζει τις διευκολύνσεις για μαθητές-αθλητές ο γ.γ. Αθλητισμού

Σημαντικές διευκολύνσεις για την προσήλωσή τους στον αθλητισμό και τη συμμετοχή τους στις σημαντικές διοργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδας έχουν πλέον οι μαθητές-αθλητές επιπέδου εθνικών ομάδων. 


Σε σημερινή δήλωσή του ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, χαιρέτισε την υπερψήφιση της σχετικής νομθετικής τροπολογίας για τη διευκόλυνση των αθλητών/μαθητών, με τα εξής λόγια: «Χαιρετίζω την ψήφιση νομοθετικής τροπολογίας (άρθρο 95 του Ν. 4547/2018), σύμφωνα με την οποία διευκολύνονται ακόμη περισσότερο οι αθλητές - μαθητές για τη συμμετοχή τους σε Πανελλήνιους και Διεθνείς αθλητικούς Αγώνες. Συγκεκριμένα, αυξάνεται σημαντικά το όριο των προβλεπόμενων απουσιών από τα μαθήματα, για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνονται και αθλητικές διοργανώσεις υψηλού επιπέδου πέραν των αγώνων των εθνικών ομάδων, ενώ με κοινή απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιου για θέματα αθλητισμού οι μαθητές/αθλητές μπορούν να λαμβάνουν ειδική διδακτική στήριξη προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες της υποχρεωτικής φοίτησης». 

Μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας, η οποία προέκυψε με συνεργασία με τη ΓΓΑ, προωθήθηκαν τρεις σημαντικές διευκολύνσεις. Συγκεκριμένα, αυξάνεται το όριο απουσιών (για αγώνες και προετοιμασία) και πέραν του προβλεπόμενου ορίου των 114 ωρών μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι και 140 επιπλέον ώρες απουσίας, οι οποίες δεν προσμετρούνται. Συμπεριλήφθηκαν και οι Πανελλήνιοι Αγώνες, πέραν των διεθνών διοργανώσεων και οι μαθητές/ριες που συμμετέχουν σε αυτούς θα μπορούν να δικαιολογήσουν επιπλέον 70 ώρες απουσίας πέραν των 114 ωρών. Πλέον, προβλέπεται ειδική διδακτική στήριξη σε μαθητές/αθλητές που έχουν χάσει μαθήματα λόγω υποχρεώσεών τους με τις εθνικές ομάδες προκειμένου να καλύψουν το απαιτούμενο όριο για την υποχρεωτική τους φοίτηση. Οι παραπάνω διευκολύνσεις αφορούν και αθλητές ατομικών αγωνισμάτων και όχι μόνο ομαδικών, μια ιδιαίτερα σημαντική τροποποίηση, καθώς πριν προέκυπταν δυσκολίες για αυτούς των ατομικών αθλημάτων, αφού δεν είχαν συμπεριληφθεί.


www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου