Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Η Θεσσαλονίκη πάει Ντουμπάι με την Flydubai

Η flydubai εγκαινίασε τις πτήσεις της στη Θεσσαλονίκη, καθιστώντας την εταιρεία τον πρώτο αερομεταφορέα των ΗΑΕ που θα παρέχει απευθείας πτήσεις από το Ντουμπάι.
 Η σημερινή πτήση από το Terminal 2 του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπου το αεροπλάνο έγινε δεκτό με χαιρετισμό κανονιού νερού.

Στην πτήση επέβαινε αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον JeyhunEfendi, SeniorVicePresident, Commercial Operations, στην flydubai. Κατά την άφιξη στη Θεσσαλονίκη, η αντιπροσωπεία καλωσορίστηκε από τον Επιτετραμμένο της Πρεσβείας των Αραβικών Εμιράτων , KhaledAlqaydiκαι τον Γιώργο Βήλο, Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης της FraportGreece.
Μιλώντας στη συνέντευξη τύπου ο JeyhunEfendi, SeniorVicePresident, Commercial Operations της flydubai, δήλωσε: «Ως ο πρώτος αερομεταφορέας που πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις από το Ντουμπάι στη Θεσσαλονίκη, είμαστε ενθουσιασμένοι με τις νέες ευκαιρίες που θα μας παρέχει αυτό το δρομολόγιο για τις εμπορικές και τουριστικές σχέσεις μεταξύ των ΗΑΕ και της Ελλάδας. Δεδομένου ότι πάνω από το 70% του δικτύου μας ήταν υπό-εξυπηρετούμενοι προορισμοί, παραμένουμε δεσμευμένοι στο όραμα μας να δημιουργήσουμε ελεύθερες ροές εμπορίου και τουρισμού καθώς και να ενισχύσουμε τις απευθείας αεροπορικές συνδέσεις με τα ΗΑΕ». 
Οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των ΗΑΕ και της Ελλάδας συνεχίζουν να αναπτύσσονται. Αυτή τη στιγμή, πάνω από 170 ελληνικές εταιρείες είναι εγγεγραμμένες στο Εμπορικό Επιμελητήριο του Ντουμπάι, ενώ το εμπόριο μεταξύ των ΗΑΕ και της Ελλάδας, πέρα από το πετρέλαιο, ανήλθε στα 212 εκατομμύρια δολάρια για τους πρώτους 9 μήνες του 2017, καταγράφοντας αύξηση 10% συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2016. Η Ελλάδα έχει επίσης συνεργαστεί στενά με τα ΗΑΕ ώστε να δημιουργηθούν αναπτυξιακές πλατφόρμες που αναδεικνύουν  αποτελεσματικές επενδυτικές ευκαιρίες σε τομείς-κλειδιά της Ελληνικής οικονομίας.
«Η Θεσσαλονίκη παραμένει ένας δημοφιλής προορισμός αναψυχής και με την έναρξη αυτών των πτήσεων περιμένουμε περισσότερους επιβάτες να επωφεληθούν από τις αξιόπιστες και οικονομικά προσιτές υπηρεσίες μας για να ανακαλύψουν αυτή την όμορφη χώρα», πρόσθεσε ο JeyhunEfendi, SeniorVicePresident, Commercial Operations στηflydubai.
Η flydubai προσφέρει στους πελάτες της μια καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία παρέχοντας τους περισσότερη ευελιξία και επιλογές. Με τη Διακεκριμένη Θέση της flydubai, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν μια εξατομικευμένη εμπειρία πτήσης, ενώ η Οικονομική Θέση προσφέρει άνετα καθίσματα και έναν βολικό ταξίδι. Στο νεότερο αεροσκάφος της flydubai, το Boeing 737 MAX 8, σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον, διαθέτει νέα καμπίνα με καθίσματα - κρεβάτια (πλήρη ανάκλιση) στη Διακεκριμένη Θέση ώστε να μπορούν οι επιβάτες να κοιμούνται άνετα κατά την πτήση τους. Η Οικονομική Θέση διαθέτει τα νέα καθίσματα RECARO, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για την καλύτερη εκμετάλλευση χώρου και άνεση. Η flydubai προσφέρει επίσης εξαιρετικής ποιότητας ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια της πτήσης, με μια πλήρη οθόνη υψηλής ανάλυσης (FullHD) 11,6 ιντσών, που περιλαμβάνει περισσότερες από 1.000 ώρες ταινιών, τηλεοπτικές εκπομπές, μουσική και παιχνίδια στα αραβικά, τα αγγλικά και τα ρωσικά.
Η Emirates θα έχει πτήσεις κοινού κωδικού για αυτό το δρομολόγιο στο πλαίσιο της σύμπραξης μεταξύ Emirates και flydubai, και οι επιβάτες κάθε αεροπορικής εταιρείας θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με εκατοντάδες προορισμούς σε όλο τον κόσμο, μέσω Ντουμπάι.
Ο ThierryAucoc, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Εμπορικών Δραστηριοτήτων της Emirates, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την flydubai επιτρέπει στους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιοχής να έχουν εύκολη πρόσβαση σε προορισμούς όλου του δικτύου της Emirates, ειδικά σε πόλεις της Αυστραλίας, της Ταϊλάνδης και της Κίνας, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους τοπικούς ταξιδιώτες. Εκτιμούμε επίσης πως αυτό το δρομολόγιο θα αυξήσει τον αριθμό επισκεπτών στην περιοχή από σημαντικές εισερχόμενες αγορές όπως η Μελβούρνη και το Σύδνεϋ, καθώς και η Κίνα και η Ιαπωνία».
Για τις κρατήσεις με κοινό κωδικό στις πτήσεις που εκτελεί η flydubai, οι επιβάτες της Emirates λαμβάνουν δωρεάν γεύματα καθώς και τα γενναιόδωρα όρια αποσκευών τηςEmiratesγια τη διακεκριμένη και την οικονομική θέση.
Σχολιάζοντας τα εγκαίνια, ο AlexanderZinell, Διευθύνων Σύμβουλος της FraportGreece, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά  καλωσορίζω την πρώτη πτήση της flydubai από το Ντουμπάι στη Θεσσαλονίκη!Η δέσμευσή μας προς τις τοπικές κοινωνίες στην Ελλάδα ήταν και παραμένει η εισαγωγή περισσότερων πτήσεων και νέων δρομολογίων συνδέοντας αυτήν την όμορφη χώρα με τον υπόλοιπο κόσμο. Οι ολοένα και περισσότερες ταξιδιωτικές επιλογές και η ευρύτερη συνδεσιμότητα θα οδηγήσουν σε αύξηση του αριθμού επιβατών και θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση  του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
Η  Flydubai, ο νεότερος συνεργάτης μας, θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τρεις φορές την εβδομάδα και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το ταξίδι ανάμεσα σε αυτούς τους δύο μαγευτικούς προορισμούς είναι πλέον πιο εύκολο από ποτέ! Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα της Flydubai για τη συνεργασία με την FraportGreece και για την υλοποίηση αυτού του πολύ σημαντικού δρομολογίου. Καλές Πτήσεις!» δήλωσε ο AlexanerZinell.
Με πτήσεις στην Κατάνια της Ιταλίας, στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας και στη Κρακοβία της Πολωνίας, καθώς και την έναρξη πτήσεων προς το Ελσίνκι της Φινλανδίας, τον Οκτώβριο, το δίκτυο δρομολογίων της flydubai στη Ευρώπη θα φτάνει σε 27 σημεία.
Πληροφορίες πτήσης
Τα εισιτήρια επιστροφής στη Θεσσαλονίκη για τη Διακεκριμένη Θέση θα ξεκινούν από AED 8,365/EUR 1,250 ενώ τα εισιτήρια επιστροφής για την Οικονομική Θέση θα ξεκινούν απόAED1,879/EUR 447 συμπεριλαμβανομένων των φόρων.
Κρατήσεις πτήσεων μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα από την ιστοσελίδα της flydubai (flydubai.com), το Κέντρο Εξυπηρέτησης πελατών (+971) 600 54 44 45, τα καταστήματα της flydubai ή μέσω των συνεργαζόμενων ταξιδιωτικών γραφείων.
Για ανταγωνιστικά ταξιδιωτικά πακέτα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Holidaysbyflydubaiη οποία παρέχει στους επιβάτες χιλιάδες επιλογές ξενοδοχείων που ταιριάζουν σε όλους τους προϋπολογισμούς καθώς και υποστηρικτικές υπηρεσίες όπως μεταφορά από τα αεροδρόμια, πακέτα αξιοθέατων, διευκολύνσεις έκδοσηςvisa, ενοικίαση αυτοκινήτων και εκδρομές.
Για το πλήρες πρόγραμμα και τους ναύλους, επισκεφθείτε το: https://www.flydubai.com/en/plan/timetable

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου