Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

«Σκαρτοτσέτα» από τα Επτάνησα (κοκκινιστά ρολάκια μοσχαριού, γεμιστά με τυρί και μυρωδικά)

651705017_28554_kokkinista_skartotseta 

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: περίπου 1 ώρα

Υλικά για 6 άτομα

Για τη σάλτσα
  • 800 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (με τα ζουμιά)
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 150 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 80 ml Μαυροδάφνη
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα ρολά
  • 1 κιλό λεπτές μοσχαρίσιες φέτες από σπάλα (ζητάμε από τον κρεοπώλη να τις πλατύνει και να τις χτυπήσει στις διαστάσεις των σνίτσελ)
  • 130 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη
  • 130 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 5 κουτ. σούπας φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 μέτρια ντομάτα, σε κυβάκια
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία


Σάλτσα: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γλυκάνει.

Ρίχνουμε το σκόρδο, την ντομάτα, το θυμάρι και αλατοπίπερο και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.

Ρίχνουμε τα κρασιά, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Ρολά: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση. Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε τις φέτες κρέατος. Απλώνουμε με ένα κουτάλι τη γέμιση σε κάθε φέτα, μοιράζοντάς την ισόποσα.

Τυλίγουμε τις φέτες σε ρολό, διπλώνοντας τις άκρες του κρέατος προς τα μέσα, για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση, και στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε για 2-3 λεπτά τα ρολάκια από όλες τις πλευρές. Δεν πειράζει αν χυθεί λίγη γέμιση. Θα τη ρίξουμε μαζί με το λάδι μέσα στην ντοματένια σάλτσα.

Βγάζουμε τα ρολά και τα τακτοποιούμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σείουμε το σκεύος ώστε να καλυφθούν καλά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου