Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Ενίσχυση 38,3 εκατ. ευρώ στην ΠΚΜ για αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές


Αποτέλεσμα εικόνας για έντονα καιρικά φαινόμενα

Το ποσό των 38,3 εκατ. ευρώ διατίθενται στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για έργα αποκατάστασης ζημιών σε υποδομές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο 2017 και τον Μάρτιο 2018.
Τα χρήματα αυτά δίνονται ύστερα από σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση.
Οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και θα διατεθούν για την αποκατάσταση ζημιών σε τμήματα του οδικού δικτύου, σε παράκτια έργα, για καθαρισμό ρεμάτων και για επισκευές υποδομών πρόληψης φυσικών καταστροφών στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς.

«Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας για οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας, κινητοποιώντας κάθε διαθέσιμη χρηματοδοτική πηγή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προχωρούμε σε όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας στις πληγείσες περιοχές. Με εθνικούς πόρους του ΠΔΕ, υλοποιούμε κρίσιμα έργα υποδομών που θωρακίζουν τις τοπικές κοινωνίες από μελλοντικές φυσικές καταστροφές», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου