Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Οι εθελοντές του 47ου φεστιβάλ Ολύμπου 2018


Ο θεσμός του εθελοντισμού αποτελεί για τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) πολυσήμαντο εργαλείο τόσο στην οργάνωση όσο και τη λειτουργία των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου, διαχρονικά.

Εθελοντικές οργανώσεις και πολίτες-εθελοντές συγκροτούν τον αντίστοιχο τομέα του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και αποτελούν ασφαλώς το ανθρώπινο δυναμικό που εξυπηρετεί τις  αναγκαιότητες του Φεστιβάλ Ολύμπου, στην υποδοχή, εξυπηρέτηση, διευκόλυνση, ενημέρωση και κάθε είδους υποστήριξη στους θεατές που παρακολουθούν τις παραστάσεις του κορυφαίου πολιτιστικού γεγονότος της Πιερίας και όχι μόνο.


Και φέτος η προσέλευση στην πρόσκληση του Οργανισμού για εθελοντική προσφορά ήταν σημαντική, με τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων πολιτών να ξεπερνούν τις εκατόν σαράντα.

Για την εύρυθμη συνεργασία παλαιών και νέων εθελοντών αλλά και για την καλύτερη ενημέρωση τους στους τρόπους και τις διαδικασίες της παρεχόμενης εθελοντικής τους προσφοράς, καθώς και την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων, πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του τομέα εθελοντισμού του ΟΡ.ΦΕ.Ο. συνάντηση εργασίας, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018.

Από πλευράς του Οργανισμού υποδέχθηκαν τους εθελοντές το διοικητικό μέλος-υπεύθυνος εθελοντισμού, Γεώργιος Σαμαλής και η συντονίστρια εθελοντών, Ροδή Ναβροζίδου.

Ο κ. Σαμαλής αφού τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχική τους προσφορά, επισήμανε τη σημαντικότητα του γεγονότος, τονίζοντας ότι ο εθελοντισμός αποτελεί δείγμα πολιτισμού σε κάθε κοινωνία. Ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο τους και δήλωσε τη πλήρη συμπαράσταση της διοίκησης σε κάθε είδους διευκόλυνση στη επιτέλεση του έργου τους.

Η κ. Ναβροζίδου παρουσίασε το περίγραμμα, τις ιδιαιτερότητες, τις απαιτήσεις και τις λεπτομέρειες καθώς και τους κανόνες που διέπουν το θεσμικό πλαίσιο της εθελοντικής προσφοράς, το οργανόγραμμα και την διαφορετικότητα της κάθε εκδήλωσης, τη σχέση και το ζητούμενο του θεατή με το καλλιτεχνικό σχήμα και γενικότερα το ρόλο του εθελοντή στην επιτυχή ολοκλήρωση της κάθε εκδήλωσης. 

Ανάλογα τοποθετήθηκαν και τα μέλη της εφορείας εθελοντισμού του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Μαρία Γκριμούλα, Σοφία Δεληγιαννίδου και Σταμάτης Χατζηχριστοδούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου