Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Λαμπρή υποδοχή Εικόνας του Αγίου Παϊσίου στην Νέα Έφεσο Πιερίας



 Με επισημότητα και θρησκευτική κατάνυξη έγινε η υποδοχή της εικόνας του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, το Σάββατο 16 Ιουνίου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Νέα Έφεσο Πιερίας, παρουσία του Ιερού Κλήρου και του χριστεπώνυμου πληρώματος της Πιερίας.
   
       Στην εικόνα ενσωματώνεται μικρό ράσο, το οποίο φορούσε ο μεγάλος  σύγχρονος άγιος της Ορθόδοξης  Εκκλησίας, ο Άγιος Παΐσιος.         Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου, το ράσο του Αγίου Παϊσίου δωρήθηκε στον Ιερό Ναό, όπου και θα βρίσκεται μόνιμα προς αγιασμό και ευλογία των πιστών της Πιερίας και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Δίου-Ολύμπου.
           Στην υποδοχή και την αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Κυριακή 17 Ιουνίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, ο πρώην υφυπουργός και Πρόεδρος του Σ.Ε.Β.Ε. κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, η πρώην βουλευτής κ. Άννα Μάνη,  δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Δίου-Ολύμπου, μέλη πολιτιστικών συλλόγων και πολλών τοπικών φορέων.
          Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, αφού επαίνεσε τους παρευρισκομένους για την ευλάβεια τους προς τον Άγιο και την Εκκλησία, αναφέρθηκε στον σκοπό της εγκαθίδρυσης της εικόνας, που εκτός των άλλων βοηθά στην τόνωση της πίστεως και την ενδυνάμωση των πιστών, ιδιαιτέρως στη δύσκολη εποχή που διανύουμε.      
          Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος έκανε γνωστή σε όλους την δράση που είχε ο νέος Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και τόνισε ότι ο Ιερός Ναός στην Νέα Έφεσο είναι ο πρώτος πανελλαδικά Ενοριακός Ναός που αφιερώθηκε στον γέροντα Παΐσιο, λίγους μήνες μετά την αγιοκατάταξή του. Να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός Αγίου Παϊσίου Ν. Εφέσου Πιερίας πανηγυρίζει στις 12 Ιουλίου, ημέρα μνήμης του Αγίου. Κάθε Τετάρτη στις 8 το απόγευμα τελείται η παράκληση του Αγίου.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου