Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Γιατί αξίζει η αγορά ενός υβριδικού οχήματος

Γιατί αξίζει η αγορά ενός υβριδικού οχήματος

Αρκετά έχουν γραφτεί για τα υβριδικά οχήματα, όμως τελικά τι ισχύει;
Αρκετά έχουν γραφτεί για τα υβριδικά οχήματα, όμως τελικά τι ισχύει; Αρχικά πρέπει να πούμε πως όταν αναφερόμαστε στην κατηγορία υβριδικών αυτοκινήτων πέρα από τα αμιγώς υβριδικά,
δηλαδή τον συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα και βενζινοκινητήρα, πολλές φορές συμπεριλαμβάνονται τα αμιγώς ηλεκτρικά, τα plug-in ηλεκτρικά και αυτά που καίνε υγραέριο ή φυσικό αέριο. Ας δούμε όμως γιατί ένα νέο υβριδικό όχημα αξίζει τα λεφτά του:

1. Άνεση και αξιοπιστία

Για τη δημιουργία ενός υβριδικού οχήματος έχει χρησιμοποιηθεί η τελευταία λέξη της τεχνολογίας συνδυασμένη με την πιο έξυπνη μηχανική κινητήρων. Έτσι έχουν προκύψει οχήματα που όχι μόνο είναι εξαιρετικά αξιόπιστα και ασφαλή, αλλά και εξαιρετικά άνετα και εύκολα στην οδήγηση.

2. Κατανάλωση και απόδοση

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα, καθώς η κάθε κατηγορία έχει τις ιδιαιτερότητες της. Ας ξεκινήσουμε με τα αμιγώς υβριδικά οχήματα όπου θεωρούνται και τα πιο «ευπροσάρμοστα». Ο συνδυασμός ηλεκτρισμού και βενζίνης, τα καθιστούν ιδανικά λόγω της χαμηλής κατανάλωσης για πόλη αλλά και ταξίδια. Σε ότι αφορά όμως τα ηλεκτρικά υπάρχει μεγάλος περιορισμός, καθώς έχουν μικρή αυτονομία (περίπου 200 χλμ.) ενώ απαιτούν σταθερό σημείο φόρτισης, οπότε δεν είναι ιδανικά για ταξίδια. Από την άλλη πλευρά τα plug in ηλεκτρικά, έχουν το πλεονέκτημα πως μπορούν να φορτιστούν σε οποιαδήποτε πρίζα, κάτι που τους δίνει μεγάλη ευκολία αλλά διατηρούν το μειονέκτημα της μικρής αυτονομίας. Αυτά με το υγραέριο και το φυσικό αέριο, αν και δεν έχουν χαμηλότερη κατανάλωση από τους βενζινοκινητήρες παραμένουν οικονομικές λύσεις, καθώς έχουν πολύ χαμηλή τιμή στο καύσιμο τους, μιας και μπορούν να διανύσουν 100 χλμ. μόλις με 4 ευρώ!

 3. Δεν έχουν τέλη κυκλοφορίας

Ανεξάρτητα από το έτος κατασκευής τους, όσα οχήματα είναι σχεδιασμένα έως τα 1.549 κυβικά απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας.

4. Τιμή

Αν και τα πρώτα υβριδικά οχήματα είχαν υψηλό κόστος απόκτησης πλέον οι νέες γραμμές παραγωγής και η αυξημένη ζήτηση έχει ρίξει τις τιμές τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πλέον μεγάλες εταιρείες να κυκλοφορούν τις γνωστές εκδόσεις πετυχημένων οχημάτων με υβριδικά συστήματα προσπαθώντας να μείνουν κοντά στο κόστος των συμβατικών. Σίγουρα όμως ο ρυθμός απόσβεσης των νέων υβριδικών είναι πιο γρήγορος και εν τέλει οδηγεί σε μια εξαιρετικά συμφέρουσα μακροπρόθεσμη επένδυση.

5. Γιατί είναι το μέλλον

Το κοινό των υβριδικών οχημάτων συνεχώς αυξάνεται και οι εταιρείες σχεδιάζουν όλο και περισσότερα μοντέλα. Έτσι διαγράφεται το μέλλον της αυτοκίνησης να περνά μέσα από την «οικολογική λύση», δηλαδή τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, τη χαμηλή κατανάλωση, την αξιοπιστία και την ασφάλεια συνδυασμένα με την υψηλότερη μορφή τεχνολογίας. Για όλα αυτά, ναι αξίζει η αγορά ενός υβριδικού οχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου