Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Έκτακτη σύνοδος κορυφής την Κυριακή στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό


Έκτακτη σύνοδος κορυφής την Κυριακή στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό 

Πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν προσκληθεί στις Βρυξέλλες την Κυριακή για μίνι σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Νωρίτερα ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς είχε δήλώσει ότι ενδέχεται να συναντηθεί με τη Γερμανίδα ομόλογο του Άγγελα Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν τη μεταναστευτική πολιτική.

«Πιθανόν θα υπάρξει μια συνάντηση αυτή την εβδομάδα μεταξύ της Άγγελα Μέρκελ, εμού και άλλων ηγετών για το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής», εξήγησε ο Κουρτς λίγο πριν από την κοινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Αυστρίας με την περιφερειακή κυβέρνηση της Βαυαρίας.
«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι οι έλεγχοι στα εθνικά σύνορα θα ενισχυθούν σε όλη την Ευρώπη, ξεκινώντας από τη Γερμανία», πρόσθεσε ο Κουρτς, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.
Διπλωματικές πηγές φαίνεται να επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με το DPA, ότι η καγκελάριος Μέρκελ θα συναντηθεί με τους ομολόγους της της Αυστρίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ισπανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου