Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Νέοι και νέες της Κατερίνης στην Παγκόσμια Αθλητική Συνάντηση Νέων

Για το Klagenfurt της Αυστρίας αναχώρησε πολυμελής αποστολή αθλητών – αθλητριών Νέοι και νέες της Κατερίνης στην Παγκόσμια Αθλητική Συνάντηση Νέων


Με προορισμό την Παγκόσμια Αθλητική Συνάντηση Νέων (UNITED WORLD GAMES), στο Klagenfurt της Αυστρίας, όπου ο Δήμος Κατερίνης, με αφορμή την αδελφοποίησή του με τον Δήμο Moosburg έχει την τιμή να εκπροσωπεί τη χώρα μας, αναχώρησε σήμερα από το Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, πολυμελής αποστολή νέων αθλητών – αθλητριών της πόλης μας.

Ειδικότερα, 175 αθλητές – αθλήτριες, ηλικίας 12 έως 18 ετών, θα λάβουν μέρος σε 12 διαφορετικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, στίβος, μπάσκετ, χάντμπωλ, βόλεϊ κ.α).

Απευθυνόμενοι στους αθλητές και τις αθλήτριες, κατά την αναχώρησή τους από την πόλη μας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιόπη Τζουμέρκα – Μπατάλα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης, ο εκπρόσωπος τύπου και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης (οι οποίοι και θα συνοδεύουν την αποστολή), μετέφεραν τις ευχές του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, ενώ όπως τόνισαν χαρακτηριστικά: «Αποτελείτε για τον Δήμο μας πρεσβευτές της ειρήνης και του ευ αγωνίζεσθαι και είμαστε βέβαιοι ότι θα στείλετε σε όλο τον κόσμο το μήνυμα ότι: «Ο αθλητισμός ενώνει». Σας μεταφέρουμε με την ευκαιρία τις ευχές του δημοτικού συμβουλίου και όλων των δημοτών, για καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στην εξαιρετικά σημαντική αυτή διοργάνωση».

Όπως είναι γνωστό, η Παγκόσμια Μαθητιάδα, διοργανώνεται το χρονικό διάστημα 21 έως 25 Ιουνίου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και της Αυστριακής κυβέρνησης. Συνολικά στους αγώνες λαμβάνουν μέρος 10.000 αθλητές – αθλήτριες από 40 και πλέον χώρες και ειδικότερα από τις Ηπείρους: Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, την αποστολή στην Αυστρία, στην οποία επικεφαλής θα είναι ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, συνοδεύουν (πέραν των εκπροσώπων που προαναφέρθηκαν) επίσης: ο αντιδήμαρχος οικονομικών/ διοικητικών υπηρεσιών Λάζαρος Ντόντης, προπονητές  κ.α.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου