Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+



          Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και το Πνευματικό της Κέντρο «Ο Άγιος Φώτιος» καινοτομούν για μια ακόμη φορά με τη δυναμική τους παρουσία στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα  Erasmus+  για τον τομέα Νεολαία.

          Κατόπιν πρωτοβουλιών και συντονισμένων ενεργειών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους συμμετέχει ενεργά στη διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είτε ως επικεφαλής είτε ως εταίρος. Ήδη για το 2019 έχει εγκριθεί μια πρόταση στο πλαίσιο του Erasmus+ για τον τομέα της Νεολαίας R1/2019, «Βασική Δράση 1-Μαθησιακή Κινητικότητα ατόμων-Κινητικότητα Νεολαίας», η οποία ξεκινά την Τετάρτη 21 Αυγούστου στο συγκρότημα των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων στον Σβορώνο.
          Το έργο που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του προγράμματος Erasmus+ στον τομέα της Νεολαίας μέσω του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, περιλαμβάνει την κινητικότητα συνολικά σαράντα  νέων, ηλικίας 16-22 ετών, από Ρουμανία, Πολωνία, Σερβία και Ελλάδα και η θεματική του αφορά την πολιτισμική ταυτότητα.
          Το σχέδιο με τίτλο «Share your identity» θα φέρει σε επαφή νέους και νέες από τέσσερις διαφορετικές χώρες που θα μοιραστούν μεταξύ τους τα στοιχεία που αποτελούν τη δική τους ξεχωριστή πολιτιστική ταυτότητα.
          Στόχοι η κατανόηση των διαφορετικών πτυχών της πολιτιστικής κληρονομιάς της κάθε χώρας, η βελτίωση των δεξιοτήτων των νέων, ο  εκσυγχρονισμός των συστημάτων πολιτιστικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας καθώς και η ενίσχυση της ταυτότητας του Ευρωπαίου πολίτη.
          Το πρόγραμμα αναμένεται να βοηθήσει όλους τους νέους να ανακαλύψουν νέους πολιτισμούς, να ενισχύσουν την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη, να αναπτύξουν νέες και καινοτόμες προσεγγίσεις στο αντικείμενο του πολιτισμού, να συνεργαστούν με οργανισμούς που εδρεύουν στο εξωτερικό και να μοιραστούν καλές πρακτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου