Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

20.000 αναπληρωτές φέτος στα σχολεία...

Στην πρόσληψη 20.000 αναπληρωτών προχωρά το υπουργείο Παιδείας, µε στόχο την έγκαιρη στελέχωση των δηµόσιων σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό για το νέο σχολικό έτος.
Οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης θα γίνουν βάσει των τελευταίων πινάκων κατάταξης, δηλαδή µε αυτούς που ίσχυσαν για τη σχολική χρονιά που πέρασε.

Όπως ήταν αναµενόµενο, η κατάρτιση των νέων πινάκων από το ΑΣΕΠ δεν ολοκληρώθηκε και έτσι οι διαδικασίες των προσλήψεων πρέπει να προχωρήσουν µε τους παλιούς πίνακες, προκειµένου να τοποθετηθεί έγκαιρα το εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία και η σχολική χρονιά να ξεκινήσει χωρίς σοβαρά προβλήµατα. Το αργότερο µέχρι την Τετάρτη 28 Αυγούστου οι εκπαιδευτικοί θα προσκληθούν να υποβάλουν δήλωση προτιµήσεων, ενώ οι προσλήψεις των αναπληρωτών αναµένεται να γίνουν έως τις 5-6 Σεπτεµβρίου.

Και πέρυσι η πρώτη φάση των προσλήψεων ολοκληρώθηκε στις 5 Σεπτεµβρίου µε την ανακοίνωση 16.320 αναπληρωτών, εκ των οποίων 12.392 τοποθετήθηκαν στην Πρωτοβάθµια Εκπαίδευση και 3.928 στη ∆ευτεροβάθµια Εκπαίδευση. Ειδικότερα, στις δοµές Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης είχαν προσληφθεί πέρυσι 5.841 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί (3.629 και 2.212 αντίστοιχα).

Για την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, πάντως, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εµφανίζεται αισιόδοξη, καθώς ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού ο κύριος όγκος των βιβλίων είχε πάει σε όλες τις σχολικές µονάδες της χώρας, ενώ τώρα προχωρούν ταχύτατα και οι διαδικασίες για την πλήρωση των κενών θέσεων Πρωτοβάθµιας & ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης.

«Η εύρυθµη λειτουργία των σχολείων, η προστασία των επαγγελµατικών δικαιωµάτων των εκπαιδευτικών και η ποιότητα της παρεχόµενης εκπαίδευσης στους µαθητές αποτέλεσαν, από την πρώτη στιγµή που αναλάβαµε τη διακυβέρνηση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευµάτων, πρωταρχικό στόχο και µέληµά µας» δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραµέως και συµπλήρωσε: «Εχει ήδη ολοκληρωθεί η παράδοση των προβλεπόµενων σχολικών βιβλίων στα σχολεία της χώρας. Εχουµε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών Πρωτοβάθµιας & ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης, καθώς και Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης».

Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών θα πραγµατοποιηθούν βάσει των τελευταίων -εγκεκριµένων από το ΑΣΕΠ- πινάκων κατάταξης, ήτοι των πινάκων διδακτικού έτους 2018-2019, σύµφωνα µε τη σχετική πρόβλεψη του Ν. 4589/2019. Με δεδοµένο ότι οι πίνακες αυτοί έχουν εγκριθεί από το ΑΣΕΠ -κατόπιν του προβλεπόµενου ελέγχου νοµιµότητας- και ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση από το ΑΣΕΠ νέων πινάκων κατάταξης του Ν. 4589/2019, η ισχύς των εγκεκριµένων πινάκων θα παραταθεί, µε σεβασµό στις αρχές της νοµιµότητας, της αντικειµενικότητας και της αξιοκρατίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου