Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Άγγιξε το... "θαύμα" ο Άρης, αλλά αποκλείστηκε από τη Μόλντε στην παράταση

Ο Άρης έμεινε εκτός Ευρώπης, γνωρίζοντας πικρό αποκλεισμό από τη Μόλντε στην παράταση (3-1), παρότι έφτασε πολύ κοντά στην επική ανατροπή στο κατάμεστο "Κλεάνθης Βικελίδης". 

Οι "κιτρινόμαυροι" πάλεψαν με ψυχή και πάθος, ήταν εξαιρετικοί στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού και ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου ματς στη Νορβηγία (3-0). Ωστόσο, ένα γκολ των φιλοξενούμενων στην παράταση ήταν αυτό που έκρινε την πρόκριση με το τελικό 3-1,ολοκληρώνοντας άδοξα τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Άρη στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.
Ο Ματίγια άνοιξε το σκορ με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση στο 25ο λεπτό. Το 2-0 ήρθε στο 37΄, με γκολ του Δεληζήσηέπειτα από ασίστ του Φετφατζίδη, με τον Άρη να πηγαίνει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με προβάδισμα δύο τερμάτων, όντας κοντά στην ανατροπή.
Στο β΄ μέρος η ομάδα του Παντελίδη πίεσε, δημιούργησε φάσεις και τελικά πέτυχε το τρίτο γκολ στο 84ο λεπτό με σκόρερ τον Ντιγκινί. Ο Σάββας Παντελίδης δάκρυσε στον πάγκο για το γκολ που έφερε την υπόθεση πρόκριση στα ίσα και τελικά η αναμέτρηση οδηγήθηκε στο έξτρα ημίωρο της παράτασης. 
Εκεί, ο Άρης είχε κι άλλες ευκαιρίες, όμως η Μόλντε έβαλε γκολ-"μαχαιριά" μειώνοντας σε 3-1 με τον Μπολί να πετυχαίνει το καθοριστικό γκολ στο 105΄, όταν έφυγε στον κενό χώρο σε αντεπίθεση και πλάσαρε πάνω από τον Κουέστα που βγήκε από την εστία.
Στη συνέχεια ο Άρης χρειαζόταν άλλα δύο γκολ για να πάρει την πρόκριση, με τον Γιουνές να χάνει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με το πλασέ του να περνά άουτ στο 114΄. Στο 117΄ χάθηκε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία με τον Δεληζήση και ο Άρης γνώρισε τον αποκλεισμό, με τους Νορβηγούς να συνεχίζουν στα πλέι οφ του Europa League.
Οι συνθέσεις:
ΑΡΗΣ(Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (104’ Μπάσα), Σάσα Λούκας, Ματίγια, Λάρσον (64’ Μαρτίνες), Φετφατζίδης (77’ Γιουνές), Ντιγκινί, Ιντέγε (101’ Τόνσο)
ΜΟΛΝΤΕ(Μόε): Κράνινξ, Μπιόρνμπακ, Γκάμπριελσεν, Χάραλντσαϊντ, Χάουνγκεν (55’ Φόρεν), Χουσάιν, Άουρσνες, Έικρεμ (74’ Έλινγκσεν), Χέσταντ (99’ Κνούντζον), Ομοϊχουάνφο (88’ Μπολί), Τζέιμς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου