Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Πρώτη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση "ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019" - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις επιχειρήσεις


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουν ενεργά τον κλάδο των κατασκευών, συμμετέχοντας, για πρώτη φορά στην έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από τις 18 έως και τις 20 Οκτωβρίου 2019, στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στο Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".
Η έκθεση "ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019" απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες και ειδικότερα στο εξειδικευμένο κοινό της αγοράς των κατασκευών, σε μηχανικούς, αρχιτέκτονες, εργολάβους, στελέχη κατασκευαστικών εταιρειών, επαγγελματίες της οικοδομής, των υλικών και του design.
            Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019 έρχεται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία ήδη είναι εμφανή τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικοδομικής και κατασκευαστικής δραστηριότητας. Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία ,η ιδιωτική και δημόσια κατασκευαστική δραστηριότητα καταγράφει αξιοσημείωτη άνοδο της τάξης τoυ 10,5% (έκδοση νέων αδειών στο δωδεκάμηνο Δεκέμβριος 2017 - Νοέμβριος 2018).
            Στο πλαίσιο αυτό, η "ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019φιλοδοξεί να αναδειχθεί στο μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός του κατασκευαστικού κλάδου. Προσανατολισμένη στην εξωστρέφεια, η ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019θα δεχθεί επισκέπτες από όλες τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου. Ήδη στην έκθεση έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 200 επιχειρηματικές αποστολές, που περιλαμβάνουν εκπροσώπους των μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών, από 17 χώρες στόχους των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής, στις οποίες καταγράφεται ή αναμένεται να καταγραφεί σημαντική ζήτηση για τον κατασκευαστικό κλάδο. Στο πλαίσιο της έκθεσης προγραμματίζονται πάνω από 5.500 συναντήσεις B2B, για τις οποίες ήδη έχει εκδηλωθεί σημαντικό ενδιαφέρον.
            Κατά τη διάρκεια της έκθεσης "ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019" οι επαγγελματίες του κλάδου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για ο,τιδήποτε έχει σχέση με την κατασκευή νέων κτιρίων, την ανακαίνιση, τη διαχείριση και λειτουργία κτιρίων και να δουν από κοντά νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Στους εκθέτες περιλαμβάνονται εταιρείες από όλο το φάσμα των προϊόντων, υλικών συστημάτων και υπηρεσιών όπως: Δομικά προϊόντα-ξηρά δόμηση, μονωτικά υλικά- συστήματα θερμομόνωσης, στεγανοποιητικά υλικά, κονιάματα- βελτιωτικά, πλακάκια - είδη γγιεινής, κουφώματα (Αλουμίνιου -P.V.C), χρώματα, δάπεδα-ψευδοροφές, κάγκελα (Inox- αλουμινίου- σιδήρου) - είδη κιγκαλερίας, προϊόντα τσιμέντου (πλάκες - κυβόλιθοι- κανάλια), πισίνες- spa, μάρμαρα–γρανίτες-πέτρες, αίθρια-πέργολες-πολυκαρβονικά, εργαλεία και οικοδομικά  μηχανήματα, ανελκυστήρες, αρχιτεκτονικά γραφεία, software.
            Επίσης η έκθεση "ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019" θα περιλαμβάνει σημαντικές ειδικές δράσεις και παράλληλες εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί συνέδριο για το σύγχρονο design και την αρχιτεκτονική. Παράλληλα με τη διεξαγωγή της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο "OPEN SPACE2019", με εκδηλώσεις γύρω από την αειφορία, την πράσινη δόμηση και τις τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας. Το πρόγραμμα των ειδικών δράσεων και παράλληλων εκδηλώσεων θα εμπλουτιστεί και με άλλα events που θα ανακοινωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.
            Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.buildexpogreece.com
            Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση, καλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να προβληθούν μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ενιαία διαμορφωμένος χώρος με stand 12 τ.μ./εκθέτη), να δηλώσουν συμμετοχή (βλ. συνημμένο Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος) το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019.

            Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:
•Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις,
•Τη δραστηριότητα της επιχείρησης,
•Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

            Τα Έντυπα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα στο email: K.Tertivanidis@rdfcm.gr ή στο fax 2310403059
            Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στα τηλέφωνα: 2310403001 (Κωνσταντίνος Τερτιβανίδης), 2310403006 (Ηρακλής Μήτσιος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου