Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού: Ταξιδεύοντας στη χώρα «Για φαντάσου…»



Άνοιξε η αυλαία των καλοκαιρινών δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορινού που υλοποιείται στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, που φέρει τον τίτλο: «Για φαντάσου..». Οι δράσεις οι οποίες πραγματοποιούνται κατόπιν συνεργασίας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) της ΕΒΕ με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη απευθύνονται  σε παιδιά ηλικίας  4 έως 14 χρονών τα οποία ψυχαγωγούνται συνδυάζοντας το παιχνίδι και την αγάπη τους για το βιβλίο. 

Η έναρξη των δράσεων ξεκίνησε με την ανάγνωση του βιβλίου του   Ουίλλιαμ Σαίξπηρ  «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» και συνεχίστηκε με ποιήματα  του Σεφέρη και του Βρεττάκου την ανάγνωση των οποίων έκαναν η πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κορινού και συντονίστρια των δράσεων της βιβλιοθήκης Φωτεινή Καρασερίδου μαζί με την Δασκάλα Ελένη Σαρβάνη.
Τα παιδιά συνομίλησαν για τα δικά τους καλοκαιρινά όνειρα, τις δικές τους καλοκαιρινές εικόνες και μυρωδιές και ενημερωθήκαν για την θερινή ισημερία και το πως γιορτάζεται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Έπειτα έφτιαξαν βότσαλα με καλοκαιρινές λέξεις και ζωγραφιές και τα κόλλησαν στο καράβι που τους πήγαινε στη χώρα … «Για φαντάσου..»! Είδαν κήπους σε όλο τον κόσμο μέσα από τον προτζέκτορα  της βιβλιοθήκης και αφού διάλεξαν αυτόν  που τους άρεσε περισσότερο,  ανέφεραν και τους λόγους για τους οποίους τον επέλεξαν. Τέλος, τα παιδιά  διασκέδασαν και  χορέψαν ακούγοντας τη μελοποιημένη «Μυρτιά» του Νίκου Γκάτσου!
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για ακόμη μια χρονιά τα παιδιά έχουν την ευκαιρία μέσα από τις δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Κορινού να περάσουν όμορφα και δημιουργικά το ελεύθερο χρόνο τους, ταξιδεύοντας μέσα από τα βιβλία αναπτύσσοντας τη φαντασία τους. Η μεγάλη ανταπόκριση είναι μια επιβράβευση για όλους εμάς!» σημειώνει σε δήλωσή της, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού, Φωτεινή Καρασερίδου.
Να σημειωθεί επίσης, ότι οι καλοκαιρινές δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορινού θα συνεχιστούν όλο τον Αύγουστο και θα  ολοκληρωθούν στις 30 του μήνα  με τη διεξαγωγή της τελετής λήξης για όλα τα παιδιά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου