Υλικά
Μερίδες: 6- Για να φτιάξουμε πιλάφι με θαλασσινά, πρώτα σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα καλαμάρια με το χταπόδι σε νερό τόσο που να τα καλύπτει για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ρύζι (και τα δύο είδη) και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
- Ρίχνουμε 6-7 κούπες νερό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Βράζουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε όλα τα θαλασσινά, το αλάτι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
- Σβήνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με μια καθαρή πετσέτα και από πάνω σκεπάζουμε με το καπάκι.
- Αφήνουμε στο σβησμένο μάτι της κουζίνας για 10 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού.
- Το πιλάφι μας με τα θαλασσινά είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου