- Για να ετοιμάσουμε τα μουτζβέρια, τους πολίτικους κολοκυθοκεφτέδες σε ένα σουρωτήρι ρίχνουμε τα τριμμένα κολοκύθια και τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας, για να φύγουν τα υγρά τους.
- Τα αδειάζουμε σε μπολ και ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Αν το μείγμα μας είναι πολύ σφιχτό, τότε ρίχνουμε 1-2 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα, για να το αραιώσουμε ελαφρώς.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι, σε δόσεις.
- Τηγανίζουμε τα μουτζβέρια για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου