Υλικά
Μερίδες: 4-6- Για το μυδοπίλαφο με λίγο ντούζικο, ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι, τις πολτοποιημένες ντομάτες, τον πελτέ, αλατοπίπερο και 400 ml νερό, ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τον άνηθο, τον λεμονοχυμό και το ούζο και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια σάλτσα.
- Ρίχνουμε τα μύδια, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζουμε και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και τα μύδια.
- Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου