Υλικά
Μερίδες: 4 - 6- Για να ετοιμάσουμε το γιουβέτσι με αρακά και ντοματίνια, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τον κουρκουμά, τα ντοματίνια και το σκόρδο για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε και αδειάζουμε σε μέτριο ταψί.
- Προσθέτουμε στο ταψί τον αρακά, τον άνηθο, τον δυόσμο, αλατοπίπερο και το κριθαράκι και ανακατεύουμε.
- Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το κεφαλοτύρι, περιχύνουμε με τον ζεστό ζωμό ή το νερό και ψήνουμε χωρίς καπάκι για 35 λεπτά ή µέχρι να φουσκώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά. Κάθε τόσο ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε. Αν τα υγρά σωθούν νωρίτερα, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Αφήνουμε το φαγητό σε μισάνοιχτο φούρνο για 5 λεπτά και σερβίρουµε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου