Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Λαβράκι με βλίτα και ούζο στην κατσαρόλα

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λαβράκι με βλίτα και ούζο στην κατσαρόλα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα ψάρια για περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα ψιλοκομμένα κοτσάνια από τα βλίτα για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Ρίχνουμε τα φύλλα από τα βλίτα, τον δυόσμο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 38 περίπου 100 ml νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 6-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  5. Βάζουμε προσεκτικά πάνω από τα χόρτα και τα ψάρια, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ούζο και τον λεμονοχυμό και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα ψάρια και να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοκυκλοφόρησε στην ειδική έκδοση του Γαστρονόμου «Καλοκαιρινές μαγειρικές με ψάρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου