Υλικά
Μερίδες: 4- Για να φτιάξουμε λαβράκι με βλίτα και ούζο στην κατσαρόλα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα ψάρια για περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα.
- Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα ψιλοκομμένα κοτσάνια από τα βλίτα για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε τα φύλλα από τα βλίτα, τον δυόσμο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 38 περίπου 100 ml νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 6-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Βάζουμε προσεκτικά πάνω από τα χόρτα και τα ψάρια, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ούζο και τον λεμονοχυμό και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα ψάρια και να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή πρωτοκυκλοφόρησε στην ειδική έκδοση του Γαστρονόμου «Καλοκαιρινές μαγειρικές με ψάρια».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου